Catering – cena na osebo


Catering cena na osebo
Catering cena na osebo

Pri naročilu cateringa je končna cena v veliki meri odvisna od števila oseb, kar je lahko velika sitnost pri načrtovanju dogodka, če še ne vemo točnega števila udeležencev. Ker moramo za pripravo in postrežbo hrane poskrbeti že zelo zgodaj, je pridobivanje ponudb brez točnih informacij nekoliko težje. Zato se običajno postavi za catering cena na osebo, ki omogoča enostavno preračunavanje končnih stroškov glede na število udeležencev.

Seveda pa je tudi cena na osebo odvisna od številnih dejavnikov, ki jih je treba predhodno določiti. Prav tako preračun ne velja za poljubno število, temveč le v ozkem rangu okoli prvotne ocene – cena na osebo bo na primer enaka, če se odločamo za catering za 30 ali 35 ljudi, vsekakor pa bo razlika, če želimo število oseb spremeniti na primer iz 5 na 60. Tako je za catering cena na osebo točna le v primeru, da že postavimo uporaben okvir glede lastnih želja in pričakovanj, seveda pa moramo kolikor toliko natančno oceniti tudi število udeležencev.

Kako do točne cene?

Čeprav za catering cena na osebo omogoča dokaj točen izračun glede na število udeležencev, to verjetno ne bo točna končna cena. Še posebej ne, če smo podatek o ceni na osebo pridobili iz splošnih informacij ali okvirnih ocen za določene catering menije. Najbolj realno oceno končnih stroškov bomo morali pridobiti od samega ponudnika catering storitev, druge možnosti pač ni.

Ponudniki catering storitev točnih cen običajno ne objavljajo, saj je izračun možen le na podlagi informacij o predvidenem dogodku oziroma postrežbi. Tudi, če se oblikuje za catering cena na osebo, je to lahko zgolj ocena, če nimamo točnih informacij. Vedno se torej pri ponudniku pozanimamo, koliko bo priprava in postrežba hrane stala, pri tem pa navedemo vse potrebne informacije za točen izračun. Vključiti je treba vse dejavnike, ki lahko vplivajo na ceno za catering.


Sorry, comments are closed!