Ogrevanje v utesnjenih prostorih


Elektri_ni kopalni_ki radiator
Elektri_ni kopalni_ki radiator

Jasno je, da v manjših prostorih ne bomo imeli popolne svobode pri izbiri ogrevalnega sistema. Bržkone se bomo želeli izogniti sistemom z velikimi grelnimi telesi, na primer radiatorji, veliko bolj privlačne bodo alternative, ki ponujajo nevidno ogrevanje brez tratenja dragocenega prostora. Kako torej ogrevati manjše prostore? Predvsem gre v tem primeru za kopalnice, ki v tem oziru postavljajo največji izziv.

Radiator

Eno možnost predstavlja prilagojen električni kopalniški radiator. Resda gre za radiator, ki pa je narejen z mislijo na manjše dimenzije običajnih kopalnic. Takšni radiatorji so torej že v izhodišču prilagojeni razmeram v kopalnici, tudi s svojim dizajnom in dimenzijami. Poleg tega ima električni kopalniški radiator običajno še dodatne funkcionalnosti, tako da prostor kar se da izkoristimo. Lahko služi na primer kot držalo in sušilec za brisače. Na voljo so razni inovativni dizajni, ki v prvi vrsti poskušajo varčevati s prostorom, hkrati pa ponuditi tudi dodatne možnosti uporabe. Električni kopalniški radiator je torej ena izmed prvih možnosti, ki jih imamo pri ogrevanju kopalnice.

Talno gretje

Drugo možnost pa predstavlja talno gretje, predvsem grelne preproge in folije. Ta opcija seveda ponuja še dodaten prihranek prostora. Še tako elegantni in diskretni radiatorji ne morejo bolje izkoristiti prostora kot ogrevalni sistem, ki ga v celoti skrijemo pod pohodno površino. Grelne preproge in folije ne zahtevajo več kot centimetra prostora, s tem da žrtvujemo višino, ki tako ali tako v večini kopalnic ni ključnega pomena. Nekatere folije pa so celo tanjše, torej bomo izgube prostora merili že v milimetrih – kot nalašč za najbolj utesnjene prostore.

Poleg tega ima talno gretje zelo privlačne prednosti, zaradi katerih je kot nalašč za uporabo v takšnih prostorih. Gre za zelo učinkovit in predvsem odziven sistem. Tudi grelne preproge in folije bodo odlično ogrele manjše prostore, ta rešitev pa pride v poštev tudi za dolgoročno redno rabo.


Sorry, comments are closed!