Prednosti naprednega tiskalnika


bizhub c258
bizhub c258

Glavna naloga tiskalnika je tudi v poslovnem okolju zanesljivo in kakovostno tiskanje. So pa zelo dobrodošle še nekatere dodatne funkcionalnosti, ki jih ponujajo napredne multifunkcijske naprave. Po svojih funkcionalnostih se te naprave lahko nekoliko razlikujejo, prav tako po zmogljivosti. Za primer vzemimo multifunkcijsko napravo Bizhub C258, ki jo ponuja priznani proizvajalec Konica Minolta.

Bizhub C258 je multifunkcijska naprava, ki ponuja vse običajne funkcionalnosti – tiskanje, skeniranje, kopiranje, tudi faksiranje in še kaj. Gre namreč za zelo prilagodljivo napravo, ki jo lahko modularno dopolnimo. Vgrajen je sistem, ki omogoča povezavo s spletom in uporabo spletnih aplikacij in podobne razširitve, seveda pa tudi oddaljeno upravljanje preko mobilnih naprav ali računalnikov. Pri poslovni uporabi pride v poštev tudi podatek o izjemno nizki porabi energije v stanju pripravljenosti – Bizhub C258 porabi le 0,5 W električne energije! Lastnosti tiskalnika skoraj nima smisla navajati, gre pa izpostaviti izjemno prilagodljivost te funkcije. Gre za barvni laserski tiskalnik, ki omogoča tiskanje na papir do velikosti formata A3, pa tudi na daljše formate. Napredne funkcije omogočajo enostavno izdelavo brošur in letakov, zahtevnejšim uporabnikom pa tiskalnik ponuja še veliko več.

Cena naprednih tiskalnikov

Ob vseh teh prednostih se vprašamo, kakšna je cena takšnega tiskalnika. Pogosto poslovni uporabniki o tem sploh nimajo kaj skrbeti, saj jim je na voljo najem tiskalnika, ki ceno bistveno zniža, vseeno pa omogoča koriščenje vseh razpoložljivih funkcionalnosti. Najem tiskalnika je seveda najboljša rešitev za kratkotrajno uporabo naprave, recimo za projektno delo, ki zahteva napredno opremo, a se v nekaterih primerih izkaže za smiselno tudi na daljši rok. Odvisno seveda od tega, koliko najem tiskalnika stane in kaj vključuje, ponudbe so precej raznolike in se običajno oblikujejo individualno glede na želje in potrebe naročnika.

Nakup naprave za večja podjetja ne pomeni pretirane investicije, res pa je, da gre pogosto za nakup večjega števila tiskalnikov. Ena naprava Bizhub C258 na primer v maloprodaji stane okoli 3.000 evrov.


Sorry, comments are closed!