Skrb za lep in dobro pripravljen avtomobil


Hladilna tekočina

Skrbi za svoj avtomobil mnogi namenjajo veliko pozornosti, prav tako pa je veliko takšnih voznikov, ki se za dobrobit svojega jeklenega konjička ne zmenijo kaj dosti. Prvi bodo gotovo veliko bolj zadovoljni, predvsem na dolgi rok, saj zanemarjen avtomobil ne bo ponudil dobre izkušnje, kot tudi ne dolge življenjske dobe. Na srečo lahko veliko storimo že z nekaterimi dokaj enostavnimi postopki v domači garaži.

Prva naloga je bržkone čiščenje, ki ga lahko dopolni še poliranje avta. To lahko opravi prav vsak, izgovorov ni. Potrebujemo le nekaj vode in krpo, prav pa pride tudi kakšno čistilno sredstvo. Vsaj za vetrobransko steklo lahko poskrbimo kar med vožnjo, a to seveda ni dovolj. Poliranje avta bo nekoliko zahtevnejša naloga, tako da se ji splača nameniti nekaj več pozornosti. Ni pa to velika nuja, še vedno lahko zelo dober učinek dosežemo z rednim in celovitim čiščenjem, nato pa lahko občasno poliranje avta zaupamo profesionalnim izvajalcem, ki bodo opravili še boljše delo. Pomembno je le, da na ta opravila ne pozabimo.

Prav tako moramo avtomobilu zagotoviti nekatera ključna sredstva. To je recimo hladilna tekočina, ki mora biti prilagojena na razmere, v katerih nameravamo voziti. Hladilna tekočina se odziva predvsem na zunanje temperature, zato smo nanjo pozorni v primeru hudega mraza. Prav tako ob tem času pomislimo na druge avtomobilske tekočine, ki se kot hladilna tekočina odzivajo na temperature. Med ključnimi sredstvi seveda omenimo tudi gorivo in olje ter druga maziva.

V končni fazi pa je vredno pomisliti tudi na notranjost avtomobila, ki je pri mnogih voznikih očitna šibka točka. Tudi potniška kabina mora biti urejena in čista, če želimo biti v avtomobilu deležni prijetne izkušnje. Seveda ima pri vožnji vsak svoje navade, a ne moremo se povsem razvaditi in avtomobila uporabljati kot odlagališča raznih odpadkov.


Sorry, comments are closed!