Tuš ali kopalna kad?


Tuš kabine
Tuš kabine

Prostor za umivanje je glavni element vsake kopalnice, zato nanj seveda ne smemo pozabiti. A prav tako je pomembno, ali se odločimo za vgradnjo tuš kabine, ali pa izberemo kar kopalno kad. Različne opcije na tem področju odpirajo veliko možnosti za prilagoditev izgleda in funkcionalnosti kopalnice, v končni fazi pa je veliko odvisno tudi od želja in potreb posameznika, ki se za opremo odloča.

Na izbiro pa do neke mere vpliva tudi sam prostor. Kopalnica je pogosto precej majhna in omejena s prostorom, tako da pridejo v nekaterih primerih v poštev le tuš kabine. Pravzaprav so v minimalistično opremljenih stanovanjih celo te preveč vpadljive, tako da je boljša izbira kar tuš kad s kakšno pregrado. Tudi v primeru, da izbiro narekujejo lastnosti prostora, je torej ponudba dovolj pestra, da ugodi vsem mogočim okusom.

A velikost prostora ni edini razlog, zaradi katerega se odločimo za tuš kabine ali kadi. Nenazadnje se seveda želimo tuširati tudi v večji kopalnici. Tu je veliko odvisno od tega, kakšen način uporabe pravzaprav pričakujemo. Seveda je smiselno imeti v kopalnici uporaben tuš, ki služi rednemu umivanju. Ni pa nujno, da je to tuš kad, lahko kombiniramo tudi tuš s kopalno kadjo. To je priljubljena rešitev v primeru, da imamo dovolj prostora in želimo izkoristiti funkcionalnosti obeh možnosti. Res pa je, da se kopalna kad nekoliko razlikuje od tiste, ki je namenjena izključno tuširanju, zato bo treba sprejeti nekatere kompromise.

Tretja možnost je seveda ta, da v kopalnico vgradimo ločen tuš in kopalno kad. To pride v poštev v primeru, da nameravamo kopalno kad pogosto uporabljati, običajno se potem odločimo za kakšno posebno kad, ki za tuširanje ni preveč primerna. Ločena tuš kad pa skrbi za nemoteno redno tuširanje, kar je izvrstna kombinacija za tiste, ki si to rešitev lahko privoščijo.


Sorry, comments are closed!