Adrenalinski športi v biseru Posočja


Skok s padalom v tandemu

Adrenalinski športi so že od nekdaj zaznamovali Posočje in s tem seveda tudi najprepoznavnejše mesto v njem, Bovec. Rafting je seveda ena najobičajnejših športov na Soči, vendar se v tej regiji zadnje čase vedno bolj uveljavljajo tudi drugi adrenalinski športi, kot so na primer skok s padalom v tandemu in canyoning, Bovec ponuja oboje.

Mnogo turistov močno privlači drčanje po naravnih toboganih in drčah, ki so jih s svojim tokom čez mnoga leta ustvarili potoki in hudourniki. Canyoning Bovec zato ponuja kar precej podjetij, saj je v zadnjem času povpraševanje po tej izkušnji kar precejšnje. V Posočju je znanih precej poti in možnosti za canyoning. Najbolj popularni so kanjon Sušec, Kozjak, Fratarca in Predelnica. Vsak od njih ponuja različno doživetje, vendar so si v osnovi zelo podobni. Pri vseh vdeleženec skače z naravnih slapov, ter se spušča po naravnih toboganih, kar zagotovo vodi v nepozabno izkušnjo. Canyoning Bovec zato postaja vedno bolj popularna avantura.

Skok s padalom v tandemu se od navadnega jadralnega padalstva močno razlikuje v merici adrenalina. Pri skoku s padalom v tandemu gost skupaj s padalcem prosto pada s 4000m skoraj minuto, nato pa varno pristane na tleh. Za razliko od canyoninga je skok s padalom tudi bolj zahtevna aktivnost, saj se mora padalec vedno prilagajati vremenu in dugim dejavnikom.

Seveda je za skok s padalom manj ponudnikov kot za canyoning, saj je očitno bolj kompleksna in zahtevna dejavnost, da ne omenjam, da za izvajanje seveda potrebujemo tudi letalo, ki padalce ponese na višino, zadostno za skok.

Obe aktivnosti pa v zadnjem času zelo pridobivata na popularnosti, in s tem tudi privabljata v Bovec in okoliške kraje vedno več turistov, kar pa ne koristi le ponudnikom teh dveh dejavnosti, vendar tudi vsem ljudem, ki s s turizmom ukvarjajo.


Sorry, comments are closed!