Brez kompromisov pri izbiri stola


Ergonomski stoli

Stol je pomemben kos pohištva, še posebej pa to velja za tiste stole, ki jih redno uporabljamo in na njih presedimo veliko časa. Zato je zelo pomembno, da izberemo kakovosten stol, ki bo lahko svoje delo opravljal brezhibno, tudi če ga nameravamo uporabljati preko daljšega časovnega obdobja. Takšnim zahtevam lahko ugodijo le redki stoli, gotovo pa se splača pobrskati po višjem kakovostnem razredu.

Ti nasveti so posebej relevantni za poslovne uporabnike, torej tiste, ki želijo s kakovostnimi stoli opremiti svoje poslovne prostore. V takšnem okolju pridejo v poštev različne vrste stolov, ne le klasični pisarniški, temveč tudi konferenčni stoli, morda celo barski stoli in kakšni drugi udobni stoli za nekaj sprostitve med delom. Vsak stol mora biti svoji vlogi optimalno prilagojen, velikih kompromisov si ne moremo privoščiti. Konferenčni stoli morajo biti recimo dovolj udobni, a tudi elegantni in funkcionalni, da ne motijo dela pri sestankih in podobnih dogodkih. Za uporabo med rednim delom pridejo v poštev le ergonomski stoli, ki ponujajo dobro podporo sedečemu telesu in na dolgi rok preprečujejo oziroma omejujejo posledice stalnega sedenja. Ergonomski stoli se sicer dobro obnesejo tudi v drugih vlogah, saj je možno takšno zasnovo vključiti v različne vrste stolov. Zato so recimo tudi mnogi konferenčni stoli ergonomsko zasnovani, takšnih stolov pa se poslužujemo tudi v različnih drugih okoljih oziroma funkcijah.

Seveda lahko odlike dobrih stolov prenesemo tudi v drugo okolje. Ergonomski stoli so priljubljeni tudi v domačih pisarnah, otroških in mladinskih sobah, pravzaprav povsod, kjer je stol redno v uporabi. Ne smemo pa pozabiti niti na jedilne in druge stole, ki so v uporabi le občasno in za krajši čas – tudi ti stoli ključno odločajo o izkušnji pri uporabi, čeprav morda ne vplivajo neposredno na delo, ki ga opravljamo med sedenjem. Dober stol gotovo lahko naredi veliko razliko.


Sorry, comments are closed!