Cena domačega pohištva


Sedežna garnitura akcija
Sedežna garnitura akcija

Pri opremljanju stanovanjskih prostorov bo treba gotovo velik delež investicije nameniti prav nakupu pohištva. Cene niso nizke, še posebej ne, če potrebujemo cel komplet stanovanjskega pohištva. Pravzaprav lahko znaten strošek predstavlja že ena sama sedežna garnitura. Akcija sicer lahko prinese nekaj prihranka, prav tako lahko na različne načine najdemo še nižje cene, a vsekakor velja, da bo treba za kakovostno pohištvo plačati primerno ceno.

Materiali in dizajn

O ceni pohištva v veliki meri odločajo uporabljeni materiali, pa tudi dizajn lahko hitro poviša končno številko. Leseni stoli so na primer izdelani iz materiala, ki je enostavno dostopen in pogosto cenovno zelo ugoden, a so lahko vseeno pregrešno dragi, če gre za unikatne in posebej oblikovane izdelke. Po drugi strani so seveda na voljo tudi povsem poceni leseni stoli, ki se masovno proizvajajo in prodajajo že za nekaj deset evrov.

Med materiali obstajajo takšni, ki že takoj pomenijo višjo ceno. Očiten primer je naravno usnje, ki je v primerjavi z bolj ali manj posrečenimi imitacijami bistveno dražje. Pogosto torej lahko nekaj prihranimo tako, da prilagodimo svoje želje glede materialov – tudi z umetnim usnjem na primer lahko dosežemo čudovito podobo in prijeten občutek.

Akcijske ponudbe

Popusti in druge ugodnosti so odlična priložnost za nakup dražjih kosov pohištva. Vsekakor pa ne pridejo v poštev le v primeru, da se kupuje sedežna garnitura – akcija prinaša dobrodošel prihranek tudi pri cenejših kosih. Celo najcenejši leseni stoli so pogosto znižani in predstavljajo odlično priložnost za nakup, še posebej, če kupujemo večje število stolov.

Je pa res, da prav pri sedežni garnituri akcija predstavlja največji prihranek, saj gre za dražji kos. V tem primeru lahko nekaj odstotkov popusta že pomeni več deset evrov prihranka. Splača se dobro pobrskati po ponudbi in odkriti ugodne cene in druge priložnosti. Navsezadnje je ponudba zelo široka, že po rednih cenah se prodajalci precej razlikujejo.


Sorry, comments are closed!