Cenovno ugodna adaptacija mansarde


Adaptacija mansarde
Adaptacija mansarde

Za vsak večji gradbeni projekt je treba seveda odmeriti določeno finančno investicijo, a ni nujno, da bodo stroški v vsakem primeru pretirani. Če se lotevamo ureditve podstrešnega prostora, lahko najdemo nekatere zelo ugodne rešitve. Tudi, če želimo urediti uporabno mansardo iz neizkoriščenega podstrešja, za odličen rezultat ne bo treba vložiti veliko denarja.

Adaptacija mansarde sicer zahteva nekaj zahtevnejših gradbenih del. Veliko pozornosti se namenja predvsem izdelavi izolacije, ki običajno na podstrešju ni zadostna. Če želimo oblikovati bivalne prostore, bo treba vsekakor izolirati stene in tudi streho, poleg toplotne pa je smiselno izdelati še zvočno izolacijo. Prav z izolacijo so povezani največji stroški, čeprav se tudi pri teh posegih lahko poslužimo nekaterih ugodnih rešitev – najbolj smiselno je, da izberemo suhomontažno izolacijo, ki ne predstavlja posebnih težav, niti visokih stroškov.

Drugi izziv pa je oblikovanje in razmejevanje prostorov, za kar ugodno opcijo predstavljajo predelne stene. Cenik je tudi v tem primeru dokaj ugoden, če se odločimo za suhomontažno gradnjo. Večinoma gre namreč za lesene plošče, ki že v izhodišču niso pretirano drage, dodaten plus je tudi enostavnost obdelave in izdelave končnih elementov. Sicer pa se za predelne stene cenik bistveno ne razlikuje, če izberemo katero izmed drugih opcij, na primer mavčne plošče. V vsakem primeru je možno najti posrečene rešitve, ki so opravljene hitro in poceni. Gotovo je pri tem za predelne stene cenik še eno potrdilo, da lahko mansardo izdelamo po dokaj ugodni ceni.

Seveda poleg večjih gradbenih posegov adaptacija mansarde zahteva še kar nekaj manjših del, ki pa se izkažejo za prav tako pomembna. Poleg tega se tudi pri teh opravkih stroški hitro naberejo, četudi ne gre za posebej kompleksne posege. Res pa je, da lahko veliko postorimo kar sami, če se le znajdemo s primernim orodjem. Veliko pa je seveda odvisno tudi od konkretnih okoliščin.


Sorry, comments are closed!