Cenovno ugodno, a učinkovito zobozdravstvo


zobni rentgen

Na področju zobozdravstva smo vajeni zanimive delitve – na eni strani imamo storitve, ki jih krije zdravstveno zavarovanje in so lahko tudi v celoti brezplačne, na drugi strani pa so samoplačniške storitve pogosto izjemno drage. Takšna delitev je lahko zavajajoča, če namigujemo na to, da brezplačne storitve niso kakovostne, saj bodo za naše zobe vsekakor odlično poskrbeli tudi zobozdravniki, ki so plačani iz sredstev javnega zdravstva. Bolje je, da pozornost obrnemo na samoplačniške storitve, ki morda ponujajo posebej ugodne cene.

Zobni rentgen

Najboljši primer je gotovo rentgen, ki ponuja odličen učinek, ne da bi zahteval visoko investicijo. Zobni rentgen je v mnogih primerih krit s strani zdravstvenega zavarovanja in storitve ne bo treba doplačati, a seveda lahko ta poseg opravimo tudi pri zasebnikih, kjer bo treba rentgen seveda plačati. Ne glede na to, za katero opcijo se odločimo, bomo lahko koristili odlično učinkovitost takšnega posega. Poleg tega bo tudi cena v vsakem primeru zelo ugodna – če stroške krije zavarovanje, ne bo treba plačati ničesar, pa tudi sicer bo zobni rentgen precej poceni. Kakšna bo točna cena pa je odvisno od različnih dejavnikov, nenazadnje pa imamo tudi na področju rentgenske diagnostike na voljo več storitev, ki so seveda različno cenjene.

Zobni rentgen lahko vključuje le hitro lokalno slikanje, ki ponuja vpogled v en sam zob. Ta storitev je najbolj hitra in tudi najbolj poceni, hkrati pa je izjemno učinkovita, če že imamo predstavo o tem, kateri zob povzroča težave. Že za nekaj deset evrov bomo dobili uporaben posnetek, ki bo omogočil učinkovito zdravljenje zoba. Nadalje pa lahko izberemo še druge opcije, ki jih ponujajo strokovnjaki s tega področja. Ena možnost je ortopan, ki v posnetek vključi vse zobe zgornje ali spodnje čeljusti ali pa kar celotno zobovje, lahko pa zobni rentgen uporabimo tudi za izdelavo 3D posnetkov in modelov.


Sorry, comments are closed!