Embalaža za sadje in zelenjavo


Embalaža za jagode

Med vsemi živili se prav pri sadju in zelenjavi najpogosteje pojavljajo težave pri pakiranju. Opravka imamo namreč z različnimi sadeži in pridelki, poleg tega pa se pri delu s temi živili lotevamo različnih opravil, recimo spravila ozimnice v zamrzovalnik. S svojo opremo moramo biti torej dobro pripravljeni na različne naloge, torej moramo tudi premišljeno izbrati različne vrste embalaže.

Nekatera embalaža za sadje in zelenjavo je lahko zelo vsestranska in se tudi dejansko uporablja za različne vrste sadežev in sadov. To so recimo plastične posodice in druge vrste plastične embalaže, ki se izkažejo za zelo vsestransko izbiro pri pakiranju hrane. Priljubljena je recimo embalaža za jagode, ni pa nujno, da je plastična embalaža posebej prilagojena določenim vrstam sadja ali zelenjave. Seveda je veliko odvisno od tega, s kakšnim namenom sadje in zelenjavo sploh pakiramo. Včasih je treba poskrbeti za dobro zaščito, včasih pa je bolj pomembna lepa prezentacija. Če nameravamo sadeže za dlje časa shranjevati, jih pogosto shranjujemo v plastične vrečke in vakumiramo, kar je idealno za spravilo ozimnice. 

Embalaža za sadje in zelenjavo ima lahko tudi druge naloge. Uporablja se recimo za prezentacijo in prodajo, pa tudi za enostavno prenašanje in serviranje. Spet pride recimo do izraza embalaža za jagode, ki je lahko v tem oziru zelo vsestranska. Služi enostavnemu shranjevanju jagod, tako pa lahko sadje učinkovito tudi razstavimo in ponudimo v prodajo. Trgovci se poslužujejo različnih rešitev, zato je embalaža za jagode tudi precej raznolika, pogosto se uporabljajo plastične posodice, lahko pa tudi druge vrste embalaže. Podobne naloge ima druga embalaža za sadje in zelenjavo. V vsakem primeru je treba pomisliti na različne dejavnike, ki odločajo o končnem učinku. Pametno je poseči po prilagojeni embalaži, ki točno naslavlja vse potrebe, ki jih imamo pri pakiranju hrane, včasih pa se zelo dobro obnesejo že univerzalni kosi.


Sorry, comments are closed!