Epoxy premazi in njihove prednosti


Samorazlivni tlaki
Samorazlivni tlaki

Eposki tlak je nadvse priljubljena možnost za tlakovanje pohodne površine v bolj obremenjenih prostorih oziroma povsod, kjer so tla izpostavljena raznim mehanskim, kemičnim in drugim tveganjem. Najbolj se nanje zanašajo zahtevnejši uporabniki v industrijskem okolju, a oni niso edini, ki bodo rade volje izkoristili mnoge prednosti, ki jih prinašajo epoxy premazi – še kar nekaj odlik lahko naštejemo.

Enostavna namestitev

Na večjih površinah se še kako izkaže enostavnost namestitve takšnega tlaka. Nenazadnje pa tudi manjši prostori pogosto predstavljajo velik izziv, še posebej za tiste, ki se lotijo dela sami doma. Na tem področju so zelo priljubljeni samorazlivni tlaki, ki omogočajo enostavno uporabo in odlične rezultate.

Samorazlivni tlaki so primerni za praktično vse prostore, nikakor ne gre le za osnovno zaščito garaž in domačih delavnic. Tudi mojstri se pri izdelavi takšnih tlakov poslužujejo samorazlivnih rešitev, ki res močno olajšajo delo in zagotavljajo učinkovit rezultat. Samorazlivni tlaki v tem oziru posebej izstopajo, a tudi drugi tlaki oziroma premazi so zelo prijazni do uporabnikov.

Ugodna cena

Kar nekoliko presenetljivo je, da so epoxy premazi in tlaki tudi cenovno ugodni. Tega gotovo ne bi pričakovali od tako učinkovite zaščite. Glede na to, da epoksi tlake najdemo v mnogih industrijskih in drugih bolj obremenjenih okoljih, bi verjetno pričakovali tudi sorazmerno višjo ceno, a temu ni tako.

Osnovni premazi te vrste so prijazni tudi do denarnic običajnih domačih uporabnikov. Epoksi premaz za beton si lahko privošči vsak, namestitev pa je enostavna, tako da tudi za delo ni treba plačevati.

Privlačen izgled

V industrijskem okolju estetika ne pride toliko do izraza, v domačih prostorih pa imamo običajno na voljo nekatere druge opcije, ki prinašajo lepši izgled. Pa vseeno so epoxy premazi precej prijetni na pogled, saj ustvarijo gladko in bleščečo površino. Za nameček lahko dodamo dekorativne lističe in druge dodatke, ki izgled še izboljšajo.


Sorry, comments are closed!