Fiksni zobni aparati v veliko pomoč za lep nasmeh


Fiksni zobni aparati

Verjetno ni starša, ki otroka ne bi peljal k ortodontu, da je pregledal ustno votlino, položaje zob, ugriz itd. Če je ugotovil manjše nepravilnosti v položaju zob, je otroku verjetno predpisal snemalni aparat, ki ga je nosil krajši čas, predvsem le z estetskim namenom. Pri večjih nepravilnostih in neustreznem ugrizu pa so otrokom lahko predpisani fiksni zobni aparati. Z njimi se lahko popravijo kompleksne čeljustne nepravilnosti in nepravilnost ugriza.

V kolikor se boste kot odrasla oseba odločili za pregled ortodonta, vam bo s pomočjo osnovne diagnostike z RTG, svetovano ali potrebujete aparat ali ne. Fiksni zobni aparati, ki vam bodo na voljo v različnih izgledih in materialih, bodo zagotovo spremenili vaš nasmeh. Najbolj pogosti so kovinski fiksni aparati in fiksni prozorni aparati, vsi pa imajo na zobe konstantne sile v vseh smereh in omogočajo najboljšo garancijo za vaš lepi nasmeh.

Implantati brez operacije se lahko vstavijo v primeru dobrih pogojev

Ste eden izmed tistih, ki imate že implantat in vas je pri tem postopku spremljala močna oteklina? Danes ni več nujno tako. Zobozdravniki poskusijo že vstavljati implantate brez dodatkov umetne kosti, z minimalnimi in nebolečimi posegi, ki so konec koncev tudi cenejši in predvidljivi. Zavedati se je treba, da so implantati brez operacije mogoči le v primeru dobrih pogojev. Če je postopek še računalniško podprt in ustrezno načrtovan je uspešnost še večja, morebitne komplikacije pa se pojavijo redkeje.

Zobni implantati imajo dolgo življenjsko dobo, seveda če lepo skrbite za ustno higieno po vstavitvi vsadka. Marsikje so zobni implantati brez operacije novost in se zanje odloča vse več ljudi, ker je postopek vsaditve razmeroma hiter, enostaven in neboleč. Zaenkrat je nadomeščanje izgubljenih zobnih korenin z vsadki najboljša in dolgoročna rešitev. V kolikor še oklevate za takšno rešitev, stopite do osebnega zobozdravnika in se posvetujte o tem, kaj storiti, da bo vaš nasmeh vedno viden.


Sorry, comments are closed!