Inox dimniki so najboljša rešitev za naknadno vgradnjo


Inox dimniki
Close-up detail of new modern house top with shingled green roof, high brick-red chimneys and stucco walls. Professionally done building and construction work, real estate property, contract concept.

Danes lahko na strehah domov opazimo različne dimnike, ki opravljajo izjemno pomembno funkcijo. Ne glede na to, kakšni so, iz česa so izdelani ali kako visoki so, je njihova glavna naloga, da poskrbijo za optimalni vlek in odvajanje plinov, ki nastajajo pri izgorevanju v kurišču. Izmed dimnikov so danes zelo pogosti inox dimniki, ki so primerni predvsem za naknadno vgradnjo, kjer sprva dimniški sistem ni bil načrtovan, in sanacijo dimnikov.

 

Inox dimniki so izdelani iz nerjaveče pločevine in so primerni za kurilne naprave na plin, trda goriva in tekoča goriva. Zanesljivo preprečujejo uhajanje dimnih plinov kar zagotavlja protipožarno varnost objekta, poleg tega pa so odporni tudi na vlago, kisline, visoke temperature in mehanske obremenitve. Ker so stene inox dimnikov gladke, omogočajo minimalno trenje pri prehodu plinov, to pa zagotavlja dober vlek in odvod ostankov izgorevanja. Inox dimniki so priljubljeni tudi zaradi svoje enostavne in hitre montaže.

 

Izdelava dimnikov je natančen postopek, ki mora ustrezati vsem predpisom

 

Izdelava dimnikov ni nekaj, kar bi se lahko lotil vsak, ampak je zahtevno opravilo, ki ga je potrebno prepustiti za to usposobljenim strokovnjakom. Ker je potrebno ob tem zadovoljiti še ogromno zakonskih predpisov in odločb ter zahtev statike, je izbira ustreznega ponudnika dimniških sistemov v tem primeru zagotovo najboljša rešitev. Dejstvo je, da je potrebno še pred izdelavo dimnikov pomisliti na ogromno dejavnikov, predvsem pa mora ustrezati vsem predpisom.

 

Najprej se je potrebno odločiti, katero gorivo bomo izbrali za ogrevanje in kakšno kurilno napravo bomo vgradili. Ker ima vsaka kurilna naprava svoje zahteve, je od tega odvisna tudi izdelava dimnikov. Upoštevati je potrebno višino dimnika, njegov položaj in seveda tudi presek oziroma premer, saj je le na ta način lahko zagotovljen optimalen vlek in delovanje kurilne naprave. Zato je pomembno, da za izdelavo dimnikov izberemo ponudnika dimniških sistemov, ki nudi kakovostno storitev.


Sorry, comments are closed!