Inox dimniki za mestne hiše


Inox dimniki

Inox dimniki so na pogled zelo lepi in privlačni. Čeprav smo Slovenci še vedno veliki zagovorniki klasičnih zidanih dimnikov, si moramo priznati, da novi inox dimniki na strehah hiš zelo lepo izgledajo. Seveda pa se inox dimniki v večini pojavljajo v mestnih središčih in v mestnih naseljih. V mestih imamo tudi razmeroma več modernih hiš, na podeželju je namreč gradnja vedno prilagojena izgledu vasi. 

Inox dimniki se lahko popolnoma prilagodijo izgledu vsakega doma. Lahko si izberemo tudi svojo barvo. Čeprav se nam ob besedi inox v mislih prikaže svetleča srebrna barva, ni nujno da kupimo tak dimnik. V ponudbi bomo lahko našli tudi črne in rjave dimnike ali pa sive, ki so ravno tako zelo priljubljeni. Siva barva se zelo lepo poda na vsak moderen dom, saj je industrijski stil zelo nagnjen k uporabi različnih odtenkov sive barve. 

Inox dimniki se bomo popolnoma prilagodili vsakemu domu. Ker so to navadno dimniški sistemi, ki se hitro vgradijo, bomo potrebovali zadostno število kosov in že nam bo mojster lahko izdelal dimnik po naših željah. 

 

Dimniške cevi se odlično podajo v starejše dimnike

Dimniške cevi lahko uporabimo tudi pri prenovi starejših dimnikov. Seveda moramo pred prenovo kontaktirati ustrezno usposobljenega izvajalca, ki bo naš stari dimnik temeljito pregledal in ga pripravil tako, da bo vanj mogoče vstaviti nove dimniške cevi

Dimniške cevi je potrebno vstaviti v vsak na novo prenovljen dimnik. Če opazimo, da naš dimnik ne deluje več tako kot bi moral, je najbolje, da pokličemo strokovnjaka, ki nam bo povedal, kje tiči težava. Vsako nepravilnost pa bomo najlažje rešili z namestitvijo nove dimniške cevi v notranjost našega obstoječega dimnika. 

Dimniške cevi morajo biti ustrezno obdelane in zaščitene, da se med kurilno sezono, ko je dimnik vsakodnevno obremenjen, ne bi poškodovale in tako ogrozile delovanje celotnega dimnika. 

 


Sorry, comments are closed!