Invisalign bo zadovoljil najbolj zahtevne uporabnike


Invisalign

Zobni aparati zvezdice niso edini način, s katerim lahko vplivate na pravilen položaj vaših zob, ampak so še druge metode, ki so prav tako učinkovite. Ena od njih je nevidni zobni aparat Invisalign, ki prepriča še najbolj zahtevne uporabnike. Primerne je tako za odrasle kot tudi za otroke po 13 letu starosti, ki se spopadajo z manjšimi ali težjimi zobnimi nepravilnostmi.

 

Postopek zdravljenja z nevidnim zobnim aparatom Invisalign je zelo preprost. Na prvem pregledu se opravi rentgenski posnetek zob in se ugotovi za kakšno stopnjo zobne nepravilnosti gre. Pri naslednjem pregledu sledi natančen posnetek vaših zob s pomočjo skenerja in specialist ortodont izdela celoten načrt poravnave zob v obliki 3D modela. V 14 dneh boste prejeli Invisalign opornice, pri čemer vsaka od njih za malenkost spremeni pozicijo vaših zob v željeni položaj. Vsako opornico nosite 10 dni, nato pa jo zavržete in vzamete novo.

 

Fiksni zobni aparat zahteva veliko vztrajnosti in potrpljenja

 

Pravilen položaj zob in medzobnih odnosov ni pomemben zgolj zaradi estetike, ampak je ključnega pomena tudi zaradi lažje higiene, pravilne izgovorjave in obstojnosti zob. Zato je izjemno pomembno, da v primeru zobnih nepravilnosti izberete zobozdravstveno storitev, ki vam bo nudila celostno obravnavo in vam strokovno svetovala tudi glede izbire zobnega aparata. Fiksni zobni aparat nudi učinkovito ortodontsko zdravljenje, ki pa zahteva veliko mero potrpežljivosti in vztrajnosti.

 

Kot že sama beseda pove, se fiksni zobni aparat ne snema in ga ima uporabnik neprestano v ustih, tudi med spanjem in hranjenjem. Najbolj enostavno ga prepoznate po tako imenovanih zvezdicah, ki so nekakšni nosilci skozi katere je napeljana žica. Njena glavna funkcija je, da na zobe deluje s silo in jih na ta način premika v željeni položaj, ko pa postane ohlapna, jo je potrebno ponovno zategnit. Gre za zahteven postopke, ki pa ga prepustite najbolj izkušenim strokovnjakom na tem področju.

 


Sorry, comments are closed!