Kaj zmore napredna ASUS tablica?


Gaming ASUS

Tablični računalniki imajo v primerjavi s prenosnimi in predvsem namiznimi računalniki kar nekaj izrazitih prednosti, običajno pa se z njimi ne morejo kosati po zmogljivosti in funkcionalnosti. Razen seveda, če se odločimo za kakšno posebej napredno tablico, ki lahko tudi v tem oziru ponudi zelo prepričljivo uporabniško izkušnjo. Tisti, ki so pri izbiri tablice nekoliko bolj zahtevni, bodo nedvomno posegli po izdelkih priznanega proizvajalca ASUS. Nenazadnje je prav ta znan po izjemno zmogljivih gaming ASUS izdelkih, odlike teh cenjenih serij pa prenaša tudi v nekatere tablice.

Napredna ASUS tablica se po zmogljivosti v veliki meri že kosa s prenosnimi računalniki, mnoge pa tudi gladko prekosi. Celo očitki o funkcionalnosti nimajo več prave teže – sodobne tablice so namreč opremljene z operacijskim sistemom Windows 10, ki je na tabličnih računalnikih povsem enak kot na drugih napravah in omogoča prav vse, česar smo vajeni na prenosnikih in namiznih računalnikih.

Zmogljivost je še vedno do neke mere ovira. Seveda ne moremo pričakovati, da bo tablica kos izzivom, katerim so posebej namenjeni gaming ASUS izdelki, vseeno pa lahko postavimo pričakovanja precej visoko. Sodobne tablice si s prenosniki pravzaprav delijo tudi strojno opremo, ne le operacijskega sistema. V mnogih tablicah najdemo enake komponente, kot jih pričakujemo v prenosnikih. Tablice z Intel procesorji in 4 GB delovnega pomnilnika niso več nobeno presenečenje, vgrajen je seveda tudi bliskovit pogon za shranjevanje datotek. V kombinaciji takšna ASUS tablica ponuja izvrstno izkušnjo pri opravljanju vseh mogočih nalog. Lastnosti gaming ASUS izdelkov so sicer še nedosegljive, saj v kompaktno ohišje pač ni mogoče vgraditi velike grafične kartice in drugih zmogljivejših komponent, a vsekakor so sodobne tablice kot praktično vsem opravilom, ki jih lahko poganjajo prenosniki.

ASUS tablica višjega kakovostnega razreda lahko učinkovito nadomesti prenosni računalnik. Za večino uporabnikov bo zmogljivost več kot zadostna, pa tudi druge odlike bodo bržkone prepričale.


Sorry, comments are closed!