Kateri računalnik vzeti s seboj na pot?


Apple iPad
Apple iPad

Trg kompaktnih prenosnih računalnikov se je razvil do te mere, da lahko prav vsak kupec v ponudbi številnih proizvajalcev najde napravo, ki mu bo pisana na kožo. Glede na želje in potrebe posameznika je moč najti prenosnike in tudi tablične računalnike, ki bodo na poti izjemno uporabni.

Kompaktni prenosniki

Pogosto je pri uporabi na poti najpomembnejša mobilnost. S to lastnostjo se odlikujejo kompaktni prenosniki, ki v majhnem ohišju združujejo zmogljivost in funkcionalnost večjih prenosnikov ter mobilnost tabličnih računalnikov. Odlična izbira na tem področju je ASUS VivoBook, ki mnogim uporabnikom ponuja točno to, kar potrebujejo na poti. V seriji ASUS VivoBook je sicer moč najti več različnih modelov, za popotnike pa bodo posebej privlačni tisti z oznako Flip in E12. To so prenosniki kompaktnih dimenzij, ki kljub majhnemu ohišju ponujajo vse potrebne funkcionalnosti na poti. Za piko na i poskrbi posebna odlika teh naprav – prepričljiva baterija, ki omogoča tudi 12-urno uporabo! S tem predstavlja ASUS VivoBook dobro izbiro, čeprav je seveda moč najti ustrezne kompaktne prenosnike tudi pri drugih proizvajalcih.

Tablični računalniki

Za manj zahtevne uporabnike pridejo v poštev tudi tablični računalniki. Med temi seveda izstopa Apple iPad, ki je pravzaprav sinonim za sodobno tablico. Apple iPad na poti omogoča praktično vse, kar običajni uporabniki od tovrstne mobilne naprave pričakujejo. V veliki meri lahko nadomesti bistveno večje in tudi zmogljivejše prenosnike, še posebej, če znamo docela izkoristiti prednosti operacijskega sistema iOS in povezljivost z drugimi Apple napravami. Tako za osebno kot za poslovno uporabo je Apple iPad odličen spremljevalec tistih, ki so pogosto na poti. Težavo lahko predstavlja le operacijski sistem, na katerega se je treba navaditi. V nekaterih primerih bo morda boljša izbira tablica z operacijskim sistemom Android, zelo privlačna opcija pa je za mnoge uporabnike tudi Windows tablica, ki ponuja enako delovno okolje kot smo ga vajeni pri običajnih računalnikih.


Sorry, comments are closed!