Katero kosilnico izbrati?


Vrtna kosilnica

Za vzdrževanje domače trate skrbi dobra vrtna kosilnica. Izbira te opreme pa ni vedno povsem enostavna. Na voljo imamo namreč mnoge različne modele, pravzaprav že različne izvedbe in seveda različne znamke. Za kar najboljšo končno izkušnjo moramo dobro poznati ponudbo in svoje potrebe ter premišljeno izbrati pravi izdelek.

Med najbolj priljubljene kosilnice za domačo rabo se uvrščajo nahrbtne kosilnice. Čeprav te spominjajo na specializirano opremo in se res dobro obnesejo prav v primeru, da imamo opravka z mnogimi ovirami in nedostopnimi kotički, so lahko zelo uporabne tudi pri splošni košnji okoli hiše. Brez težav takšna vrtna kosilnica poskrbi za košnjo manjše zelenice, ob tem pa imamo seveda tudi druge opcije, ki jih odpirajo vsestranske nahrbtne kosilnice. So precej zmogljive in robustne, torej primerne tudi za zaraščene površine in neravne terene. Poleg tega so cenovno ugodne, kar je vedno dobrodošla prednost za domače kosilnice. 

Če imamo nekoliko večjo trato ali pa bi radi res zagotovili brezhibno košnjo brez posebnega napora, pridejo v poštev samohodne kosilnice. Te združujejo posrečeno zbirko odlik in zagotavljajo dobro uporabniško izkušnjo. Pokrivajo potrebe velikega spektra uporabnikov. Samohodna vrtna kosilnica je primerna za nekoliko večje zelenice in tudi za zahtevnejše uporabnike. Na voljo je pestra zbirka takšnih kosilnic, v višjem razredu gre za napredne naprave, ki jih s pridom uporabljajo tudi profesionalni vrtnarji.

Na večjih površinah in zahtevnejših terenih pa je prava izbira vrtni traktor, ki na tem področju spremlja druge sedežne in rider kosilnice. Vrtni traktor je priljubljena izbira profesionalnih vrtnarjev, ki se ukvarjajo z obdelavo večjih posestev. Na takšnih površinah je kosilnica, na kateri lahko udobno sedimo, seveda nujna. Prav tako pridejo do izraza različne funkcionalnosti, ki jih ima napreden vrtni traktor, predvsem možnosti dodatne obdelave pokošenega materiala. Na nekaterih večjih zelenicah se lahko dobro obnesejo tudi robotske kosilnice, vedno pa obstajajo alternative, po katerih lahko pobrskamo.


Sorry, comments are closed!