Kopalna kad, razkošje kopalnice


kopalna kad
kopalna kad

Kopalna kad je sestavni del razkošne kopalnice. Hkrati je kopalna kad in razkošna kopalnica bolj ali manj cenjena lastnost. Vendar gre hkrati za zavedanje ali ne zavedanje možnih pozitivnih učinkov na zdravje človeka

Namakanje v kadi ni nujno izguba časa

Človeško telo je kompleksno, hkrati pa so zanj značilna nekatera preprosta dejstva. Z primerno toplo vodo in po potrebi dodatki napolnjena kopalna kad deluje na telo zelo pozitivno. Na splošno se lahko telo prijetno ogreje, sprostijo se mišice, namakanje v kadi pripomore k psihični sprostitvi ter pomaga pri regeneraciji energije.
Nekoč pogosta bela ovalna kopalna kad ali banja je klasika, obstajajo pa številne druge alternative. Od klasične izvedbe se razlikuje v obliki, dodatni opremi in načinu postavitve. Oblike se od ovalnih lahko spremenijo v bolj okrogle, različne oblike kotnih izvedb in v številne druge oblike. Med različne oblike lahko štejemo tudi različne ergonomske izvedbe sedišč, naslonov za roke, vzglavnike ter nenazadnje kombinacijo kadi in tuš kabine. Pri dodatkih posebno izstopa masažna kopalna kad v najrazličnejših izvedbah. Način postavitve je verjetno najbolj različen pri višini. Najbolj znana je višina, ki je približno enaka višini kopalne kadi. Poznamo pa tudi višine, ki so enake ali komaj opazno visoke od tal v kopalnici. V tem primeru je obratno, sorazmerno z klasično višino, kopalna kad potopljena pod površje. Prednost take izvedbe je enostavnejše vstopanje, zahteva pa večja gradbena dela oziroma načrtovanje. V poštev pa pride predvsem pri novogradnji ali obsežni obnovi objekta. Zgolj pri prenovi kopalnice, pa bo kopalna kad najverjetneje ostala glede višine namestitve v osnovi takšna, kot je bila pred prenovo. Sprememba klasične namestitve v potopljeno namestitev je namreč preobsežna, prezahtevna, velikokrat tudi preprosto nemogoča izvedba. Ne glede ali je kopalnica v pritličju ali v višjih etažah. Prenova kopalnice se obratno bolj osredotoča na vprašanje, kakšna kopalna kad je najboljša z čim manjšimi spremembami instalacije in drugih osnov.


Sorry, comments are closed!