Kupovanje nepremičnine v tujini


javne dražbe

Ne boste verjeli, ampak razlike z nakupom doma niso niti tako velike. Pomembno je le še več pozornosti posvečene samemu ogledu nepremičnine, saj jo kupujete v tuji državi in ob površnem pregledu boste za kakršne koli napake odgovarjali sami. Predvsem zanimive so denimo parcele, ki se nahajajo v Avstriji, na Hrvaškem, Italiji, Grčiji,… A kot omenjeno, je ogled nepremičnin tukaj ključen. Ne le notranjost, ampak tudi opremljenost okolja z pomembnimi ustanovami, urejenost zunanjosti in še mnogo pomembnih dejavnikov glede same nepremičnine, kot so električna napeljava, vodovod, nastanek plesni in ostale težave, ki se jih želite znebiti.

Marsikdo pa želi nepremičnino v tujini kupiti tudi za počitniške namene, tako sebe kot drugih torej oddaje v najem. Tukaj je zato še posebno pozornost potrebno nameniti kraju – kakšen je med turistično sezono in kakšen, ko je ni. Veliko je namreč lokacij, ki v času sezone sijejo in imajo obiskovalcev ogromno, ko pa pride hladnejše podnebje se spremenijo v prazna mesta in v tistem času lahko ostanete brez prihodka.

Upoštevati morate torej vaš razum in takšne nepremičnine kupovati premišljeno. So pa s tem povezane tudi javne dražbe, saj je veliko stanovanj na voljo za nakup tudi tam. Mnogo posameznikov se tu namreč znajde zaradi ugodnosti, ki jih javne dražbe lahko prinesejo, če znamo z vlaganjem denarja ravnati pametno. Če torej niste prepričani, da je nepremičnina vredna nakupa, ne plačujte zanjo varščine in se raje posvetite tistim naložbam, za katere ste prepričani, da vam bodo prinesle dohodek. Nikoli ni prepozno začeti z vlaganjem vašega denarja, a če niste v to prepričani, tega ne delajte. Posvetujete se lahko tudi z banko ali nepremičninskim agentom, da dobite še drugo mnenje glede vaših želja v naložbe. Morda boste ugotovili, da nimate dovolj sredstev ali pa da niste primeren kandidat za javne dražbe – v vsakem primeru pa ne obupajte, saj lahko v nekaterih primerih vzamete celo kredit in se tako polastite nepremičnine prej, kot če bi jo kupovali na običajnem trgu.


Sorry, comments are closed!