Manj je več pri vrtni opremi


Vrtne kosilnice

Pri vrtni opremi se pogosto poslužujemo izdelkov in naprav, ki imajo napredne funkcionalnosti in dodatno zmogljivost. Včasih pa tega ne potrebujemo in se izkaže, da se bodo bolje obnesle enostavnejše naprave. Že čisto osnovne vrtne kosilnice so včasih dovolj, da z njimi brez težav vzdržujemo ličen izgled domače zelenice. 

Ravno to je razlog, da so takšne kosilnice tudi med najbolj priljubljenimi. Del zaslug za to gotovo pripada ugodni ceni, a elegantne vrtne kosilnice so priljubljene tudi zato, ker z enostavno zasnovo ponujajo prijetno uporabniško izkušnjo in udobno uporabo, pa tudi vzdržljivost in zanesljivost na dolgi rok. S takšno napravo bo delo lažje in uspešnejše, še posebej velika razlika pa je lahko že v tem, da bomo zaradi omenjenih prednosti po kosilnici redno posegali. Zahtevnejša naprava, ki ni enostavna za uporabo, lahko povzroči izogibanje delu in zanemarjanje površine.

Košnja zahtevnejših terenov

Tudi če imamo opravka z zahtevnejšim terenom, na katerem ne moremo uporabiti običajne vrtne kosilnice, je pametno izbrati opremo, ki ni pretirano kompleksna. To vedo celo kmetovalci, ki so pri košnji še posebej zahtevni.

Uporabljajo se traktorske kosilnice, ki so kos tudi večjim izzivom, še bolj pomembno pa je, da je na takšne razmere pripravljen traktor. Ravno zato se uporabljajo uveljavljene znamke, kot je Zetor. Rezervni deli za takšne znamke so enostavno dobavljivi, pa tudi popravila so zelo uspešna. Nimamo opravka s kakšnimi posebej kompleksnimi sistemi, čeprav so seveda na voljo tudi zelo napredni sodobni traktorji Zetor. Rezervni deli omogočajo brezhibno delovanje naprave in zanesljivo delo v zahtevnih okoliščinah, kakovost traktorja pa že v izhodišču ponuja dolgo življenjsko dobo. Za kar najboljšo izkušnjo se torej splača izbrati zanesljiv traktor, v mislih pa moramo imeti tudi dolgoročno uporabo. V poštev pride še servis, kjer so na voljo Zetor rezervni deli oziroma nadomestni deli za druge znamke traktorjev in mehanizacije. 


Sorry, comments are closed!