Menjava gum brez visokih stroškov


Menjava gum 2

Večina voznikov dvakrat na leto naleti na obvezno menjavo pnevmatik, ki ne prinaša le določenih nevšečnosti, temveč tudi relativno visoke stroške. Prav lahko se zgodi, da posamezna guma stane tudi več kot sto evrov, če vključimo še delo in morebitne dodatne storitve pa je končna cena za komplet gum in pripadajoče storitve lahko zelo visoka. Lahko pa te stroške na različne načine nekoliko omilimo ali pa skoraj izničimo.

Poceni pnevmatike

Menjava gum bo seveda nekoliko cenejša, če izberemo cenejše izdelke. Gre sicer za dvorezen meč, saj tudi na tem področju večinoma velja, da je cena dober znak kakovosti izbranih izdelkov. Če izberemo najcenejše gume, bomo pri nakupu resda nekaj prihranili, vprašanje pa je, če bomo na dolgi rok zadovoljni. Čisto možno je, da bomo imeli pravzaprav še višje stroške, saj se cenejše pnevmatike prej obrabijo in jih je treba pogosteje menjati.

So pa kakovostne poceni pnevmatike na voljo v primeru kakšnih akcij ali posebnih ponudb. V sklopu teh lahko dobimo po ugodni ceni tudi presenetljivo kakovostne izdelke, zato se splača slediti ponudbi. Pogosto popusti veljajo prav takrat, ko je potrebna sezonska menjava gum, saj na ta način prodajalci iščejo nove stranke – priložnost je vredno izkoristiti. Seveda pa se najprej prepričamo, da so znižane pnevmatike res vredne svoje cene.

Celoletne pnevmatike

Če menjava gum vseeno predstavlja previsok strošek, se lahko odločimo za celoletne pnevmatike. Te so primerne za vožnjo tako v zimskih kot v letnih razmerah, čeprav niso prilagojene ne za ene ne za druge. Prav tako to niso posebej poceni pnevmatike, so pa dovolj ugodne, da se začetna investicija že takoj poplača, ko ni potrebna menjava gum in s tem nimamo prav nobenih stroškov.

Tudi na tem področju so na voljo bolj ali manj poceni pnevmatike – boljši modeli so seveda dražji, a prinašajo bistveno več.


Sorry, comments are closed!