Najpomembnejši rezervni deli za traktor


Rezervni deli za traktor
Rezervni deli za traktor

Traktor je že sam po sebi nadvse uporaben in zelo vsestranski, a če se želimo na vozilo res povsem zanesti, bomo želeli imeti pri roki še nekatere rezervne dele. Za vsak slučaj, če se na terenu kaj pripeti, ali pa če traktor odpove že pred začetkom dela. Pametno je imeti na zalogi vsaj nekatere ključne dele, za katere lahko predvidimo, da jih bomo morda potrebovali. V nekaterih primerih ne moremo predvideti nesreč, prav tako ne moremo imeti na zalogi vseh rezervnih delov. Nekateri izdelki so preveliki in dokaj občutljivi, na primer stekla za traktorske kabine, drugi so dragi, nekaterih pa preprosto ne bomo potrebovali, ker okvar ali poškodb pač ne gre pričakovati.

Kateri so najpomembnejši rezervni deli za traktor? Gotovo lahko na tem področju izpostavimo akumulator, ki je pogost krivec za zamude pri delu na kmetiji. Akumulator je smiselno imeti tudi v rezervi, enako velja za obilico goriva in olja. Poleg tega so precej ranljivi tudi kardani, če te lahko štejemo med traktorske dele. Kardan je vedno pametno imeti na zalogi, saj je v času dela ključnega pomena. Za učinkovito delo s traktorjem pa se moramo opremiti še z drugimi izdelki, tudi z nekaterimi drobnarijami. To sicer niso klasični rezervni deli za traktor, a jih vsekakor rabimo.

Nekaterih izdelkov nimamo na zalogi, jih pa lahko hitro dobimo pri serviserjih, če jih potrebujemo. To so recimo stekla za traktorske kabine, ki jih je treba seveda hitro zamenjati, če se obstoječa razbijejo oziroma drugače poškodujejo. Med delom ni veliko časa za popravila in sorodne posege, zato je treba že vnaprej najti serviserja, ki ima stekla za traktorske kabine in druge pomembne dele na zalogi oziroma jih lahko dobavi v kratkem roku. Pri tem se izkažejo mnoge odlike zanesljivih serviserjev, teh ne gre zanemarjati, saj jih bomo morda zelo potrebovali.


Sorry, comments are closed!