Največ izbire med prenosnimi računalniki


Prenosni računalnik HP

Katere znamke ponujajo največ izbire med prenosnimi računalniki? To je povsem enostavno ugotoviti že med sprehodom po trgovinah, lahko pa se pozanimamo o statistiki, ki razkriva točne tržne deleže posameznih znamk. Ne gre le za zanimivost, temveč lahko iz teh podatkov sklepamo tudi o zanesljivosti in drugih odlikah znamk in izdelkov.

Največ izbire ponujajo Lenovo prenosniki, ki so tudi najbolj priljubljeni. Pravzaprav gre za znamko, ki ima največji tržni delež pri prodaji računalnikov nasploh. To se izkaže za veliko prednost, če iščemo model s točno določenimi specifikacijami. Na voljo so namreč Lenovo prenosniki, ki zanesljivo pokrivajo celoten spekter potreb – od cenovno ugodnih prenosnikov za nezahtevno vsakdanjo rabo do naprednih mobilnih delovnih postaj, ki se po zmogljivosti brez težav primerjajo s stacionarnimi računalniki. Nekaj manj ponudbe je sicer med igričarskimi prenosniki, saj Lenovo na tem področju nima omembe vrednih predstavnikov, z izjemo serije Legion, ki pa se med uporabniki ni posebej dobro prijela. A dejstvo ostaja, da Lenovo prenosniki ponujajo izjemno široko izbiro tako za zahtevne kot za nezahtevne uporabnike.

Na drugem mestu pa je znamka HP, ki dosega primerljiv tržni delež. Tudi prenosni računalnik HP je je odlična izbira za širok spekter uporabnikov, posebej privlačna pa je ponudba te znamke na obeh koncih tega spektra. Nezahtevni kupci bodo veseli ponudbe v nižjem cenovnem razredu, saj tudi poceni prenosni računalnik HP prinaša odlike, ki sodijo k uveljavljenemu proizvajalcu. Gre za dovršene in kakovostne računalnike, ki imajo dobro garancijo in zanesljivo delovanje, seveda pa je konfiguracija nekoliko bolj siromašna kot pri dražjih računalnikih. Na drugi strani imamo v višjem kakovostnem razredu zelo privlačne izdelke te znamke. Dražji prenosni računalnik HP bo primerna izbira tudi za najzahtevnejše uporabnike. Kar nekaj serij navdušuje tiste, ki potrebujejo mobilno delovno postajo ali pa želijo le zmogljiv in zanesljiv poslovni prenosnik.


Sorry, comments are closed!