Nepogrešljivo orodje v vaši delavnici


nepogresljivo-orodje-v-vasi-delavnici

Kaj potrebuje vsak domači mojster v svoji delavnici? To je seveda povsem odvisno od tega, s kakšnim delom se ukvarjamo. A kar nekaj pripomočkov lahko uporabljamo za raznovrstna opravila, s katerimi se redno srečujemo tudi doma. 

Zato je pametno imeti nekaj osnovnega orodja, ki ga bomo gotovo prej ali slej potrebovali.

Pravzaprav gre tu izpostaviti predvsem tiste pripomočke, ki jih redno uporabljamo. Nekatere naprave so povsem nepogrešljive in se jih bomo poslužili pri praktično vsakem delu. To velja tudi za tiste, ki nimajo domače delavnice in le občasno opravljajo kakšno delo okoli hiše.

Vsak potrebuje akumulatorski vrtalnik

Med najbolj uporabnimi izdelki je akumulatorski vrtalnik, ki se izkaže za nepogrešljivo orodje v vsaki delavnici. S tem pripomočkom namreč vrtamo v različne materiale in opravljamo različna dela. 

Pogosto se zgodi, da moramo izvrtati kakšno luknjo v steno, recimo za montažo polic, obešanje slik in druge namene. Z vrtanjem se redno srečujemo pri delu z lesom, pri popravilih pohištva in pri raznem vzdrževanju. Vedno nam pride akumulatorski vrtalnik zelo prav, saj bomo pripravljeni na vsako opravilo.

Bomo pa potrebovali še nekaj dodatne opreme. Predvsem potrebujemo za akumulatorski vrtalnik komplet svedrov, da lahko izvrtamo luknje različnih velikosti. Prav tako se poslužujemo različnih svedrov za različne materiale. 

akumulatorski-vrtalnik-grlica

Poleg svedrov bomo potrebovali še akumulator za napajanje vrtalnika, to seveda dobimo v kompletu – pogosto dobimo tudi dodaten akumulator za nemoteno uporabo ob kakšnih daljših opravilih. Dobili bomo še polnilec, da v vmesnem času napolnimo prazen akumulator.

Če imamo takšno opremo v domači delavnici, bomo suvereno opravili mnoga dela, ki sicer sploh ne bi bila mogoča. Na druge načine ne moremo vrtati v zid ali druge materiale. Akumulatorski vrtalnik je zelo praktičen, enostaven za uporabo in tudi precej poceni. 

Dobimo lahko priročne komplete, ki jih pospravimo doma, tako bo orodje vedno pri roki, ko ga bomo potrebovali. Tisti, ki se v domači delavnici redno ukvarjajo z raznovrstnim delom, pa bodo vrtalnike tako ali tako pogosto uporabljali.

Zelo vsestranski je tudi kotni brusilnik

Ena izmed prednosti vrtalnika je ta, da je zelo vsestranski. Uporablja se ob različnih nalogah, pomaga nam tudi pri projektih, ki sploh ne vključujejo vrtanja lukenj. A podobno lahko zatrdimo tudi za nekatere druge pripomočke, ki jih moramo imeti v domači delavnici.

Najboljši primer takšnega orodja je morda kotni brusilnik. To je pripomoček, ki ga mora imeti prav vsak domači mojster. Ne pomaga nam le pri brušenju, temveč lahko opravlja še mnoge druge naloge, ki so prav tako pomembne. 

V prvi vrsti gre sicer za brusilnik, ki nam omogoča brušenje različnih površin in materialov. Kotni brusilnik ima brusilni disk, ki se lahko prilagodi različnim vrstam materialov. Dobimo seveda tudi različne granulacije za grobo in fino brušenje. To je zelo dobrodošlo za zaključno obdelavo lesenih izdelkov, za sanacijo barvanih in lakiranih površin ter za mnoge druge namene, ki vključujejo brušenje.

kotni-bruslink-grlica-perles

A prav tako se kotni brusilnik pogosto uporablja za rezanje, saj lahko z lahkoto prerežemo kakšne kovinske elemente, plastiko in druge materiale. Zelo pogosto je prav tak brusilnik prava rešitev za rezanje vijakov, žebljev in drugih kovinskih elementov. Ne potrebujemo raznega posebnega orodja, vsestranski brusilnik bo dobro odgovoril na vse takšne potrebe.

Seveda bomo potrebovali dober kotni brusilnik. Na https://www.grlica.si/elektricno-orodje/kotni-brusilniki najdemo ponudbo spletne trgovine Grlica, med predstavljenimi izdelki je kar nekaj takšnih, ki so kot nalašč za domačo delavnico. Prav tako lahko izbiramo med zmogljivejšimi brusilniki, ki so namenjeni tudi kakšnim zahtevnejšim projektom. 

Spet smo pozorni še na dodatno ponudbo, čeprav brusilniki načeloma ne potrebujejo toliko dodatne opreme – lahko pa izbiramo med raznimi brusnimi diski in papirjem. 

Tako postane kotni brusilnik zares vsestranski pripomoček, ki ne sme manjkati v domači delavnici.


Sorry, comments are closed!