Odlična projekcija v vsakem okolju


Prenosni projektor
Prenosni projektor

Prenosni projektor omogoča hitro in enostavno vzpostavitev v vsakem okolju, če izberemo ustrezen izdelek pa bo tudi projekcija povsem navdušila. Seveda pa moramo paziti na to, da se opremimo s pravo opremo – enostavnost in prenosljivost ne smeta prevladati nad kakovostjo in zmogljivostjo, še posebej, če načrtujemo projekcije v različnih razmerah in če nam projekcijsko platno pri tem ne more pomagati.

Kompaktni mini projektorji

Sicer so že običajni projektorji nižjega cenovnega razreda večinoma precej lahki in dokaj okretni. Tehtajo le kakšen kilogram ali dva, poleg tega se lahko opremimo tudi s torbo za prenašanje, kar pomeni, da so do neke mere povsem prenosni. A seveda še vedno zahtevajo kar nekaj truda, da vzpostavimo celotno opremo, sploh če uporabljamo še projekcijsko platno, morda pa tudi nosilec.

Dobra alternativa je prenosni projektor, ki je narejen prav za tak namen. Na voljo imamo široko zbirko kompaktnih projektorjev, ki jih lahko veliko bolj brezskrbno prenašamo naokoli, predvsem pa je lažja in hitrejša njihova postavitev v položaj za uporabo. Nakup posebej prilagojenega projektorja za takšne projekcije se splača za tiste, ki se pogosto soočajo s potrebo po projekcijski opremi v raznolikih okoljih, torej večji projektorji ne pridejo v poštev.

Kakovosten prenosni projektor

Ker so kompaktni projektorji cenovno ugodni in dokaj enostavni, se lahko zgodi, da bomo pomotoma izbrali izdelek, ki ne bo dovolj zmogljiv. Pri večjih projektorjih in v optimalnem okolju lahko te pomanjkljivosti nadomesti projekcijsko platno ali pa drugi elementi, pri uporabi v različnih prostorih pa se tega ne moremo nadejati.

Prenosni projektor mora tako zagotavljati zadostno svetilnost, da bo projekcija dobro vidna tudi v manj optimalnih svetlobnih razmerah. Velika prednost takšnih projektorjev je tudi ta, da omogočajo projekcije na kratke razdalje. Pazimo pa seveda še na ločljivost in kontrast, za konec pa gre opozoriti na detajle, kot je povezljivost z različnimi napravami.


Sorry, comments are closed!