Optimalna kombinacija projekcijske opreme


LED projektor

Za kar najboljšo kakovost pri projiciranju slike na platno je treba izbrati opremo, ki bo svoje delo suvereno opravila. Ne mislimo le na projektor, v poštev pride cel komplet opreme, velik vpliv pa ima tudi postavitev in uporaba. Ne moremo si predstavljati dobre projekcije, če se prvo ne posvetimo tem opravilom.

Največ težav pa bo bržkone prav pri izbiri projektorja. Na voljo imamo namreč raznolike izvedbe, poleg tega gre za relativno drago opremo, ki v največji meri vpliva na kakovost projekcije. To je torej odločilna izbira, pri kateri si ne moremo privoščiti kompromisa. Ravno zato se splača izbrati kakovosten LED projektor, ki bo ponudil kar najboljši rezultat. Gre za sodobno izvedbo projektorjev, ki za svoje delovanje ne potrebujejo klasične žarnice. Poleg tega ima z drugimi izboljšavami LED projektor pred klasičnimi prednosti tudi pri drugih funkcionalnostih, gotovo pa se izkaže prav z varčnim delovanjem, na dolgi rok pa se stroškov rešimo tudi s tem, da ne zahteva menjave žarnice. LED projektor je predvsem za zahtevnejše uporabnike edina smiselna rešitev.

Seveda pa projektor uporabljamo v kombinaciji s preostalo opremo, ki je nikakor ne smemo zapostaviti. Predvsem je treba izbrati kakovostno projekcijsko platno, ki je pravzaprav edini drugi element, ki še ima neposreden vpliv na kakovost projekcije. Prav projekcijsko platno namreč sprejema sliko, ki jo posreduje projektor, pri tem pa lahko vpliva na njeno kakovost. Z dobrim platnom lahko dosežemo izvrsten učinek in postavimo na ogled tudi tiste manj izrazite zmogljivosti projektorja. Največjo razliko pa kakovostno projekcijsko platno naredi v slabših svetlobnih razmerah, saj poskrbi za boljši kontrast in bolj svetlo sliko. V vsakem okolju je platno ključni element, če želimo pri projekciji doseči kar najboljši učinek – tudi v kakšnih manjših in zelo temnih prostorih se splača nekaj pozornosti nameniti platnu, pa tudi varčevati ni treba preveč.


Sorry, comments are closed!