Parket je lahko oljen ali lakiran


Parket
Parket

Parket je še vedno izredno priljubljena talna obloga, ki jo uporablja veliko Slovencev. Če si želimo imeti prijeten in topel dom, bomo pri opremljanju uporabili ogromno lesa. Čeprav so v mnogih primerih parket zamenjale keramične ploščice ali talne obloge iz novejših materialov, se tisti, ki obožujejo naravne materiale, še vedno najraje odločijo za uporabo parketa. 

Parket lahko postavimo v spalnice ter v dnevno sobo, saj so to prostori, kjer otroci radi plazijo po tleh. Ker je les topel material jih tako med igro na tleh ne bo zeblo. Seveda pa lahko pod določen parket postavimo tudi talno gretje in tako poskrbimo, da naša tla niso nikoli premrzla za otroške ritke. 

Parket predstavlja popolno talno oblogo. Če želimo, da je malce bolj odporen, ga moramo polakirati, saj lak poskrbi, da je les še dodatno 

 

Vinil plošče lahko uporabimo povsod

Vinil plošče so izredno vsestranske, saj jih lahko brez težav namestimo v vse prostore svojega doma. To pomeni, da jih lahko namestimo tudi v vlažne prostore hiše, kot je kopalnica ali kuhinja, saj jim voda ne škodi. Ker imajo vinil plošče izgled lesa, bomo tako ustvarili učinek parketa in tako brez težav pridobili eleganten in moderen izgled svoje kopalnice. 

Vinil plošče tako v vsakem prostoru lahko ustvarijo videz lesa. Les ima pridih elegance in vrhunske izdelave. Poleg tega pa vinil plošče tudi izredno enostavno namestijo po prostoru. Velikokrat se uporabijo tudi za nameščanje čez starejšo talno oblogo, ki je tako ni potrebno odstranjevati. 

Vinil plošče se lahko pohvalijo tudi z izjemno udobnosti za naše noge. Hoja po vinil ploščah je mehka in prijetna. Na vinil ploščah nas nikoli ne bo zeblo, kot nas na keramičnih ploščicah. Tako so vinil plošče odlične za vse, ki radi hodijo bosi in ne marajo hišnih copat. Zato so odlične za otroke in najstnike. 

 


Sorry, comments are closed!