Predpriprava hrane – novi trend ali uporabna metoda?


alu folija

V zadnjem letu je bilo ogromno govora o kvaliteti prehrane posameznika, o spodbujanju zdravega načina življenja in kako to vključiti v nabit urnik, ki ne pušča veliko prostora za prosti čas, kaj šele nekaj ur na teden namenjenih predpripravi.

Vseeno se kar nekaj posameznikov odloča za tovrsten način priprave, saj mogoče je res težko najti tisti dve uri časa čez vikend, vendar to omogoča boljšo organizacijo časa čez teden.

Kako organizirati predpripravo hrane

Najprej se moramo odločiti, kaj bi radi uživali čez teden in tu velja princip manj je več. Ne le, da to prihrani čas pri predpripravi, tudi tedenski račun za živila bo na ta način nižji in nič se ne bo pokvarilo. Določiti moramo še koliko obrokov bomo naredili in to je vse, smo bolj ali manj pripravljeni!

Priporoča se, da osnovne potrebščine, kot so alu folija, živila in mogoče rokavice za enkratno uporabo pripravimo vnaprej, da je kasneje čim manj nepotrebnega “letanja” po kuhinji, ki lahko zapravi ves čas, ki ga na ta način pridobimo. Ko si na roke nadanemo rokavice za enkratno uporabo – še posebej kadar pripravljamo jedi za več ljudi, ki mogoče niso v naši bližnji družini ali pa se med pripravo ne počutimo najbolje glede zdravja – se poskusimo izogniti nepotrebnemu dotikanju pohištva. Če se le da tudi vnaprej pripravimo pekače s plastjo alu folije, po možnosti še pred tem, ko smo si nadeli rokavice za enkratno uporabo.

Vse kar sedaj preostane je to, da najprej vse narežemo in skrbno ločimo , predvsem zelenjavo, ki jo nameravamo zaužiti surovo od mesa. Bodimo pozorni predvsem na piščanca in se potrudimo uporabljati različne rezalne deske za različne skupine živil.

Ko vse toplotno obdelamo obroke razdelimo v porcije, tu znova pridejo prav rokavice za enkratno uporabo, alu folija pa nam pomaga vse dobro zatisniti in to je to! Preprosto, kajne?


Sorry, comments are closed!