Rekuperacija


Rekuperacija 2

Rekuperacija je znana tudi pod drugim imenom in to je prezračevanje. Prezračevanje kateregakoli prostora je zelo pomembna, saj je zrak zelo pomemben za vse ljudi, da bi normalno in kvalitetno živeli. Rekuperacija je v današnjih časih zelo drugačna, kot pa včasih, ko tehnologija še ni bila tako napredna in kvalitetna. 

Rekuperacija je tako rekoč prisilno prezračevanje. Prezračevanje z rekuperacijo ima pozitivne in negativne lastnosti,  odločitev pa je seveda odvisna od vsakega posameznika ali bo namestil, tak zračni sistem v svoj objekt oziroma prostor.

Slabe lastnosti rekuperacije  so, da velikokrat v notranjost prihajajo zvoki iz okolja, ki niso ravno najbolj zaželjeni , prav tako pa je včasih zaznati tudi smrad, ki prihaja iz bližnje okolice, podraži pa se tudi investicija, ki ste jo namenili za izgradnjo ali pa obnovo hiše oziroma kakšnega drugega objekta. 

Poleg slabih lastnosti pa je rekuperacija ne glede na vse tudi pozitivna saj, je v prostoru prisoten konstantno svež in čist zrak, rekuperacija je alergikom prijazna in ne izziva njihove bolezni oziroma alergije, vedno je prisotna regulacija ustrezne vlažnosti, poleg tega pa je v zimskem času znatno manjša poraba toplotne energije, kar pomeni tudi prihranitev denarja pri ogrevanju, s čemer boste prihranili kar nekaj denarja.

Prezračevalni sistemi

Ko se odločate  za vrsto prezračevalne naprave oziroma prezračevalnega sistema prezračevanja hiše ali katerega koli drugega prostora se morate  odločiti med več različnimi  možnostmi. Odločite se lahko med tem, ko je hiša še v gradilni fazi oziroma so zastavljeni samo načrti, ali pa je hiša oziroma objekt že naseljena.

Če z prezračevalnimi sistemi še nimate izkušenj, potem se lahko za pomoč obrnete na izkušenega strokovnjaka, ki vam bo znal glede na vaše potrebe, zahteve in glede na objekt oziroma prostor, kamo želite prezračevalni sistem namestiti najbolje svetovati.

Prezračevalni sistemi so  lahko naročeni pri različnih ponudnikih, ki so na tržišču. Prezračevalni sistemi bodo poskrbeli, da bo vaš prostor vedno napolnjen z čistim in svežim zrakom.


Sorry, comments are closed!