Šamotne plošče za izdelavo peči 


šamotne plošče

Šamotne plošče so odličen za izdelavo kvalitetnih krušnih peči, v katerih bomo lahko pekli vse krušne izdelke. Veliko ljudi, ki nima možnosti, da bi si izdelalo pravo krušno peč, se poslužuje šamotne plošče, ki jo doda v svojo klasično peč, nato pa vse izdelke peče na šamotni plošči, ki je med peko nameščena na stojalo električne peči. Seveda pa rezultat ni enak pravi krušni peči, ker le s samotno ploščo ne moremo doseči enakih rezultatov. 

Šamotne plošče niso drage in si jih lahko kupimo tudi sami, če želimo preizkusiti možnost takšne peke. Veliko ljudi dandanes z veseljem peče in eksperimentira tudi z uporabno šamotne plošče. Ker sta kuhanje in peka postala pomemben element vsake družine je peka z uporabno enostavne šamotne plošče precej zanimiva. 

Šamotne plošče imajo sposobnost akumuliranja visokih temperatur in tako se na njih kruh zelo lepo zapeče. Njegova skorja pa postane zlatorumena in hrustljava. Takšnega kruha se razveseli prav vsak, zato je peka s pomočjo šamotne plošče vedno bolj priljubljena in zaželena. 

 

Šamotna opeka za izdelavo vrtnih kaminov

Šamotna opeka je odlična tudi za izdelavo kamina v vrtu. Ker v poletnem času vsi radi kuhamo in pečemo na prostem, si marsikatera družina v svoj vrt rada postavi pravi kamin, ki je izdelan iz šamotne opeke. To so kamini, ki so izredno lepi in se lepo podajo v vsak večji ali manjši vrt. 

Šamotna opeka je odporna na različne vremenske razmere, tako ji dež in močno sonce ne bosta škodila. Z njeno pomočjo bomo brez težav zgradili oziroma izdelali svoj vrtni kamin, v kateremu bo poleti zadišalo po lepo zapečenemu mesu, ki bo vse člane družine hitro privabil k mizi. 

Šamotna opeka je odlična tudi za izdelavo žarov, ki postajajo iz leta v leto bolj priljubljeni za peko mesa. Vsak možki si doma želi imeti pravi žar na oglje, ki obrodi odlične rezultate. 

 


Sorry, comments are closed!