Se varčevanje pri nakupu oken vedno obnese?


okna pvc

Pri načrtovanju gradnje novega doma bomo slej ali prej naleteli na dilemo, ali si želimo lesena okna ali okna pvc. Če se bi odločali le na podlagi cene, se bi gotovo odločili za okna pvc, saj so ta običajno znatno cenejša. Za tiste, ki pa bodo razmišljali predvsem na vpliv na okolje, pa bodo morda vseeno bolj v poštev prišla lesena okna, saj proizvodnja lesenih oken povzroči veliko manj izpustov CO2 kot proizvodnja pvc oken. Tisti, ki prisegajo na naravne materiale, bodo seveda stremeli k temu, da bo čim večji del njihove hiše sestavljen iz materialov, ki potrebujejo kar najmanj obdelave od svojega naravnega stanja do stanja, ko so vkorporirani v hišo. V tem primeru ne bo več nobene dileme.

Še en razlog, zakaj se dandanes mnogi raje odločijo za montažo oken pvc pa je v tem, da je treba lesena okna tudi redno vzdrževati ali barvati. Proizvajalci običajno priporočajo, da lesena okna barvano vsaj na vsakih deset let. Vendar pa lahko s pomočjo rednega in skrbnega vzdrževanja lesena okna doživijo tudi veliko daljšo življenjsko dobo, kar se odraža tudi na garanciji, ki jo za okna nudijo proizvajalci. Kljub temu pa se tudi za okna pvc splača zagotoviti dolgo trajajočo garancijo, ki pri sodobnih proizvajalcih ni več tako huda redkost.

Lesena okna slovijo kot dobra izolacijska rešitev, vseeno pa boste tudi med ponudbo oken pvc našli kvalitetne okvire oken, ki bodo toploto zadržali na tisti strani okna, kjer si jo želite zadržati. Dobra toplotna izolacija bržkone postaja ena izmed najbolj pomembnih lastnosti dobrega okna, saj si vsi želimo živeti v domu, ki bo moderen a hkrati varčen in trpežen. V katalogih, ki ponujajo okna pvc bomo med veliko izbiro gotovo našli nekaj, kar bo ustrezalo našim potrebam, pa če smo še tako izbirčni in zahtevni. 

 


Sorry, comments are closed!