Sijoč nasmeh, ki ga ne boste skrivali


all on 4

Verjetno nima skoraj nič takega vpliva na človekovo samozavest, kot zmožnost, da se kadarkoli lahko iz srca nasmejimo, brez da bi skrbeli, kaj si bodo ljudje v naši okolici mislili o tem, kar bomo s širokim nasmehom razkrili. Lepi in sijoči beli zobje postajajo vedno bolj pomembna vrednota, kar nam kaže tudi to, da se ljudje vedno bolj pogosto odločamo, da se bomo obrnili na estetsko zobozdravstvo. Na našo veliko srečo se tehnologije, ki jih uporablja estetsko zobozdravstvo, v zadnjih desetletjih hitro razvijajo, s tem pa postajajo tudi cenovno ugodnejše. 

Posegi, kot so na primer lepljenje zobnih lusk ali vsaditev implantata so že dolgo časa med najbolj rutinskimi operacijami, ki jih izvaja vsako estetsko zobozdravstvo. Res je, da bo za brezhiben bel nasmeh še vedno potrebno pogledati malo globje v denarnico, zato si vsi želimo, da bodo tovrstne storitve v prihodnosti postale še nekoliko bolj cenovno ugodne.

Elegantne rešitve za prazna usta

Razvoj tehnologije implantatov je pripeljal tudi do elegantnih rešitev za brezzobost, kot je na primer sistem all on 4, po katerem se zobna proteza, ki vsebuje celotno zobovje, na štirih implantatih pritrdi na čeljust. Za tako rešitev bomo seveda morali odšteti nekaj tisočakov, dobra novica pa je, da bo taka rešitev običajno zdržala do konca življenja. Seveda pa v ta namen velja, da si za izvedbo all on 4 izberemo zobozdravnika, ki ima iz tega področja že veliko izkušenj, da se izognemo morebitnim napakam pri vgradnji sistema. 

Poleg klasične all on 4  metode nam bodo nekateri zobozdravniki ponudili tudi metodo all on 6, pri kateri se proteza na čeljust pritrdi s šestimi implantati. Tak sistem bo poskrbel za večjo stabilnost, zobozdravnik pa se bom zanjo običajno odločil v primeru, da bo dvomil, da bodo štirje implantati uspešno dolgoročno držali protezo na svojem mestu.


Sorry, comments are closed!