Skeletne hiše in druge vrste zidave 


skeletne hiše

Ko se odločamo za gradnjo hiše, je izjemno pomembno, da že vemo, katera gradnja je najustreznejša za nas. Na voljo so nam montažne lesene hiše, skeletne hiše in zidane hiše. Vsaka vrsta gradnje se ponaša s svojimi prednostmi. 

Skeletne hiše so v zadnjem času zelo priljubljena izbira. Na gradbišču se postavi ogrodje iz tramov oziroma skelet. Ta se nato na zunanji in notranji strani obda z mavčnimi, lesenimi ter podobnimi ploščami. Vmesni prostor je treba napolniti s toplotno izolacijo. 

Skeletne hiše v primerjavi z montažnimi hišami dajejo večji občutek trdnosti. Za montažne hiše pa je značilno, da se izdelajo v proizvodni dvorani, na gradbišču se le sestavijo. Ključna prednost tovrstne gradnje je, da je hitra, verjetnost napak pa manjša kot pri klasični gradnji hiše. 

Zidane hiše so praviloma zgrajene iz klasičnih zidakov, torej iz opek ali česa podobnega. Ti so povezani z malto ali lepilom ter ojačani z armaturo iz jekla. 

Lepljen les in njegove glavne značilnosti

Lepljen les je izjemno kakovosten material, ki se na primer uporablja pri izdelavi lesenih hiš. Pred dostavo se lepljen les posuši v tovarni, in sicer do vsebnosti vlage od 8 do 12 %. Na ta način se uporabniki lepljenega lesa povsem znebijo krčenja. 

Lepljen les je izdelan iz lamel, delov lesa, ki so kakovostno zlepljeni skupaj s pomočjo stiskalnice. Takšna vrsta lesa je ekološko čista. Zaradi svoje edinstvene strukture zagotavlja naravno izmenjavo zraka. To pa omogoča ohranjanje prijetnega vzdušja tako v poletnem kot tudi zimskem času. 

Lepljen les ima tudi antiseptične in antioksidativne snovi. Te odstranjujejo toksine pa tudi druge človeške odpadke iz prostorov. Prav tako ima nizko naravno sevanje, kar pozitivno vpliva na naše telo. 

Lepljen les vam je na voljo za nakup tudi v priljubljeni spletni prodajalni ponudnika, ki vam ponuja še druge storitve, ki se povezujejo z gradnjo domov. 


Sorry, comments are closed!