Smiselnost spletne optimizacije


Google AdWords

Optimizacija spletnih strani je precej dolgotrajna, zapletena in tudi draga. Obljublja rezultate, ki so vidni šele na dolgi rok, pa tudi takrat so le težko preverljivi. Pojavi se seveda vprašanje, ali je investicija v optimizacijo smiselna, vprašati pa se gre tudi po razpoložljivih alternativah. Vsekakor je možno tudi optimizacijo v nekem smislu optimizirati, v neki meri pa tudi nadomestiti s primernimi alternativami.

Predvsem je pomembno to, da pri optimizaciji postavimo točne cilje. Pri tem pride v poštev razmislek o željah in realnih rezultatih. Smiselno je na primer določiti, da naj se optimizacija spletnih strani izvaja le za najbolj priljubljene iskalnike, kar neizbežno pomeni Google. Najbolj priljubljen spletni iskalnik je zaslužen za praktično ves promet na mnogih spletnih straneh, zato se pogosto splača trud pri optimizaciji posvetiti izključno temu iskalniku. Seveda se optimizacija spletnih strani včasih izvaja tudi za druge iskalnike, je pa to lahko tudi posledica optimizacije za Google. Kakorkoli, z določitvijo točnih ciljev in postopkov je možno znižati stroške in oblikovati preverljive cilje.

Alternative optimizaciji

Optimizacija spletnih strani ni edina možnost za pridobivanje obiska na spletno stran. Za hitrejše in opaznejše rezultate se je pametno poslužiti spletnega oglaševanja, kar pogosto spet kaže na Google – AdWords je namreč najbolj priljubljena oglaševalska platforma, saj izkorišča prav priljubljenost Googlovih storitev.

Google AdWords oglaševanje je pisano na kožo številnim spletnim podjetnikom, saj omogoča hitro in učinkovito pridobivanje zainteresirane publike na spletno stran. V tem primeru so rezultati bistveno hitreje opazni, pa tudi lažje izmerljivi. Pravzaprav je možno zelo natančno izračunati, ali se tovrstno oglaševanje splača ali ne – Google AdWords ponuja zadovoljivo statistiko stroškov, prikazov in klikov na oglas, s pomočjo podatkov o prodaji ali natančnejše analize obnašanja obiskovalcev na spletni stani pa lahko ugotovimo, koliko profita smo ustvarili s pomočjo obiskovalcev, ki so prišli na stran preko oglasa.


Sorry, comments are closed!