Stil sedežne garniture


Moderna sedežna garnitura
Moderna sedežna garnitura

Pri izbiri sedežne garniture imamo kar nekaj možnosti, ki ponujajo znatne vizualne razlike. Seveda se razlikujejo tudi po drugih značilnostih, a že vizualna podoba lahko ustvari povsem drugačen vtis in občutek pri uporabi, zato se splača dovolj pozornosti nameniti tudi stilu sedežne garniture. Na srečo je na voljo dovolj pestra zbirka izdelkov, da lahko najdemo tistega, ki bo najbolje dopolnil preostalo notranjo opremo in dekoracijo, ali pa bo vzpostavil temelj za oblikovanje prostorov, ki jih opremljamo na novo.

Pogosta izbira je moderna sedežna garnitura, ki lepo dopolnjuje moderno oblikovane in opremljene prostore. Takšne garniture ustrezajo tudi minimalističnemu stilu, je pa treba seveda premišljeno izbrati pravi izdelek. Moderno še ne pomeni minimalistično. Gotovo pa bo imela moderna sedežna garnitura nekatere pričakovane vizualne značilnosti. V modi so oglate oblike brez nepotrebnih elementov, običajno so vsi kosi obarvani v isto barvo, morebitni dodatki pa se razlikujejo le v odtenku. Priljubljene so klasične svetle in temne barve – bela, bež, siva in črna. Moderna sedežna garnitura je elegantna in nevsiljiva, omogoča veliko svobode pri dopolnjevanju stila z drugimi elementi in dekoracijo.

Na drugi strani pa se dobro obnese tudi razkošna oprema, za katero so značilne usnjene sedežne garniture. Usnje je znak prestiža, takšne garniture pa so v skladu s tem pogosto tudi tako oblikovane. Nobenega razloga ni, da ne bi bile tudi usnjene sedežne garniture oblikovane v modernem stilu, in res je lahko tudi moderna sedežna garnitura izdelana v usnjeni izvedbi. So pa usnjene garniture s svojim izgledom običajno nekoliko posebne, pogosto namenoma razkošno oblikovane in dopolnjene z drugimi elementi, recimo z masivnim lesenim okvirom. Za usnje so značilni naravne barve, torej razni rjavi odtenki, a prav tako pogosto se usnjene sedežne garniture pojavljajo v beli in črni barvi ter drugih barvnih odtenkih. Usnjene sedežne garniture imajo nekoliko bolj omejene možnosti kombiniranja, a vseeno omogočajo odlične učinke v kombinaciji s preostalo opremo.


Sorry, comments are closed!