Suhomontažna gradnja v končanem stanovanju


Suhomontažna gradnja
Suhomontažna gradnja

Bi želeli preurediti podobo ali dopolniti funkcionalnost stanovanja? V končanih prostorih bo klasična gradnja precej zahtevna, gotovo pa bi takšni projekti prinesli še kup dodatnih nevšečnosti. Na drugi strani pa suhomontažna dela omogočajo zelo veliko, ne da bi morali sploh prenehati z uporabo prostorov.

Predelne stene in drsna vrata

Ne glede na to, ali so predelne stene in drsna vrata notranja ali zunanja, je suhomontažna gradnja pogosto najboljša ideja. V končanih prostorih je možno na ta način zelo učinkovito ustvariti povsem drugačno okolje. Ne samo, da predelne stene docela spremenijo podobo prostorov, povsem drugačna je tudi funkcionalnost. Izkoristek prostora lahko močno optimiziramo, z dobrimi idejami pa lahko dosežemo še kaj več.

Pri predelnih stenah je priljubljena izbira drsnih vrat. Seveda so lahko drsna vrata notranja ali zunanja, imajo različne mehanizme in se tudi z estetskega vidika nekoliko razlikujejo, a v vsakem primeru se zelo dobro podajo k predelnim stenam. Glede na to, da jih je možno povsem enostavno vgraditi s suhomontažnim posegom, je izbira seveda smiselna. Običajno so v stanovanjih drsna vrata notranja, v istem stilu kot stene. Posebej priljubljene so steklene stene in vrata.

Drugi suhomontažni posegi

V končanem stanovanju so možni še drugi suhomontažni posegi. Predelne stene naredijo veliko spremembo in omogočajo zelo koristne prilagoditve, a suhomontažna gradnja omogoča tudi enostavno izvedbo nekaterih obsežnejših projektov.

Kot primer se pogosto navaja izolacija prostorov, saj je možno suhomontažno vgraditi tako toplotno kot zvočno izolacijo. Takšna rešitev je nadvse učinkovita, predvsem pa seveda ugodna. Suhomontažni estrihi omogočajo enostavno izolacijo tal, pa tudi vgradnjo ogrevalnega sistema ali druge prilagoditve. Na podoben način lahko stanovanje opremimo z mnogimi funkcionalnimi ali estetskimi elementi. Ogromno suhomontažnih posegov lahko izkoristimo tudi na zunanjosti stanovanja. Možnosti je veliko, prav tako ni težko najti zanesljivega in ugodnega izvajalca, ki bo zagotovil najboljše možne rezultate.


Sorry, comments are closed!