Talne ploščice 50×50


Talne ploščice

Talne ploščice imajo različne mere. Nekateri kupci prisegajo na izredno velike formate talnih ploščic, saj ustvarijo videz prestiža in elegance. V zadnjih letih so se uveljavile predvsem ploščice velikostjo 50×50, ki se lepo podajo v vsak prostor, ne glede na to ali je velik ali majhen. To je formati ploščice, ki ni prevelik pa tudi majhen ni.

Talne ploščice so seveda lahko še večje. V velike sobane, si lahko postavimo tudi ploščice, ki imajo veliko večje mere. Vendar pa določeni kupci raje kupimo manjše formate, saj vejo, da jih bo keramičar lažje postavil in s tem si zagotovijo, da bodo postavljene točno in precizno. Težava velikih ploščic je namreč v njihovi teži, saj jih je težje takoj pravilno postaviti.

Talne ploščice, ki so izredno velike se med izdelavo lahko tudi malce uvijejo in tako povzročajo preglavice, saj jih keramičar ne more poravnati. Vsekakor pa morajo biti talne ploščice prilagojene prostoru v katerem bodo položene, zato prodajalci kupce svarijo, da naj dobro premislijo, kakšne ploščice bodo postavili v določen prostor.

Kuhinjske ploščice z orientalskimi vzorci

Kuhinjske ploščice, ki so trenutno izredno moderne imajo prekrasne orientalske vzorce, ki se lepo podajo na steno vsake kuhinje. Takšne ploščice so prišle do nas iz španske in portugalske kulture, saj imajo tam zaradi mešanja kulture z arabsko, veliko orientalskih motivov.

Kuhinjske ploščice s tem tako pripovedujejo oddaljeno zgodbo, ki vsakega privlači. Vedno ko prenavljamo stanovanje, si moramo predstavljati, kaj bi radi s svojim stilom sporočili. Nekateri stili so bolj hladni, drugi pa toplejši in bolj domači. Z močnimi barvami ter z živahnimi vzorci lahko znotraj svoje kuhinje pričaramo prijeten ambient, ki bo vsakega lepo pozdravil.

Kuhinjske ploščice se morajo seveda lepo ujemati s pultom. Nikakor ne smemo uporabiti ploščic, ki bodo stilsko nasprotne kuhinjskemu pultu. V kolikor sami nimamo dovolj izkušenj, je dobro, da se posvetujemo s stilistom, ki nam bo rade volje pomagal.


Sorry, comments are closed!