Upravljanje s čustvi za kakovostne medsebojne odnose


Upravljanje s čustvi za kakovostne medsebojne odnose

Naše vsakdanje življenje bistveno usmerjajo naša čustva in občutki. Področje, kot so čustva, je nekaj, čemur preprosto ne moremo uiti ali spregledati. Čustva imajo namreč bistven vpliv na naše vsakdanje življenje, torej na naša vedenja, izražanja in podobno. Ker so čustva nekaj, kar ne moremo izklopiti, lahko vsaj poskrbimo za to, da se naučimo upravljati s čustvi in na ta način skrbimo za bolj ustrezne reakcije. Konec koncev bo upravljanje z našimi čustvi imelo pozitiven vpliv tudi na medsebojne odnose, kar pa si verjetno želi vsak izmed nas. 

Vsekakor lahko rečemo, da upravljanje s čustvi morda ni tako zelo enostavno, kot se vam zdi na prvi pogled. Sposobnost, da lahko upravljamo s svojimi čustvi, se je treba naučiti, jo spoznati in potem vaditi. Tako kot je potrebno vaditi in se truditi za vsak medsebojni odnos. Z vajo in potrpežljivostjo se bodo kmalu pokazale spremembe tako pri medsebojnih odnosih, kot seveda tudi pri odnosu do samega sebe in na drugih področjih, saj bo upravljanje s čustvi imelo pozitiven vpliv na vsa vaša dejanja.

Kje se lahko naučite upravljanja s čustvi?

Na trgu lahko najdete nekaj različnih programov upravljanja s čustvi in podobna izobraževanja oziroma delavnice, v sklopu medsebojnih odnosov. Najlažje boste prišli do ponudbe, če v spletni brskalnik vpišete, da potrebujete pomoč pri medsebojnih odnosih ali pri upravljanju s čustvi – oziroma tisto področje pri osebni in partnerski rasti, ki vas najbolj zanima.

Lahko pa vam na tem mestu priporočam, da za ponudbo delavnic v zvezi z medsebojnimi odnosi in upravljanjem s čustvi, preverite spletno stran mojcabalanc.si. 


Sorry, comments are closed!