Varni in kakovostno zasnovani otroški bazeni


Otroci slej ko prej pokažejo večje zanimanje za vodne dejavnosti, kot je na primer kopanje. Ob takšni priložnosti jih lahko peljete na morje, k jezeru ali pa na bližnji bazen. Še večje veselje pa jim boste omogočili, če boste bazen postavili kar doma na vrt oziroma na drugo primerno lokacijo.

Pogosto vprašanje s katerim se srečujejo številni potrošniki je: Kateri bazen izbrati in kje ga kupiti? Napihljivi otroški bazeni so vam na voljo v številnih prodajalnah, tudi v spletnih. A še preden naročite najbolj privlačen in najmikavnejši bazen za vaše male junake, preverite ključne karakteristike, ki vplivajo na kakovost in na varnost.

Bazen za otroke s streho

Otroški bazeni morajo torej v prvi vrsti uporabnikom ponuditi največjo mero varnosti. Pomembna je tudi zaščita pred soncem, zato so še toliko bolj priljubljeni tisti bazeni za otroke, ki vključujejo streho. Nekateri menijo, da takšni bazeni najmlajšim preprečujejo povsem svobodno gibanje, a po drugi strani otroke zelo dobro zaščitijo pred škodljivimi sončnimi žarki.

Pri izbiri otroškega bazena ne nazadnje pazite tudi na globino. Kako visoka bo voda v bazenu, je zlasti odvisno od starosti in od izkušenj pri plavanju. Sicer pa je obvezno, da je pri bazenu, kjer se kopljejo otroci, vedno prisotna vsaj ena starejša oseba, in to ne glede na to, kako globoko vodo vključuje bazen.

Kam postaviti napihljiv otroški bazen

Napihljivi otroški bazeni so še toliko bolj prijetni za uporabo in imajo tudi daljšo življenjsko dobo, če jih postavite na primerno površino. Izogibajte se postavitvi bazena na asfalt ali na drugo podobno trdo površino. To ni dobro za bazen in niti ne za male junake, ki bi bili še toliko bolj izpostavljeni škodljivim sončnim žarkom.

Otroški bazen na primer lahko postavite na vrt oziroma na travnato površino. Ko bazen ni v uporabi, ga izpraznite in primerno očistite ter postavite na ustrezno mesto. Tudi to vpliva na obstojnost bazena. Sicer pa je čiščenje in shranjevanje napihljivega bazena povsem preprosta naloga, ki jo lahko opravijo tudi otroci, seveda v vaši prisotnosti.


Sorry, comments are closed!