Vrhunska oprema sodobne kmetije


Stropni ventilator

Čeprav so za delo na kmetiji najbolj značilni traktorji in različni kosi napredne kmetijske mehanizacije, najdemo razne dovršene rešitve tudi v notranjosti kmetijskih poslopij. Jasno, saj je tudi v teh objektih veliko dela, pravzaprav je treba pogosto zadostiti še bolj zahtevnim pogojem.

V hlevu imamo na primer opravka z veliko kapaciteto in celo množico živali. Včasih je kar težko narediti red, kaj šele, da bi lahko pričakovali prijetne in udobne pogoje za delo. Dobrodošlo rešitev lahko ponudi stropni ventilator, ki zagotavlja odličen pretok zraka in ustvari bistveno boljše pogoje za delo. Poleg tega hlevska ventilacija koristi tudi živalim, ki se bodo v zračnem prostoru seveda bolje počutile, na ta način pa lahko vplivamo celo na kakovost krme in druge detajle. Eleganten stropni ventilator je pogosto najboljša rešitev, saj ne zahteva velikih prilagoditev. Gre za dokaj enostavno napravo, ki pa je zelo dobro prilagojena svojemu delu in ponuja kar najboljši rezultat. Če izberemo kakovosten in zmogljiv stropni ventilator, lahko hitro opazimo veliko razliko pri delu.

Včasih pa niti ne gre za kakšne posebej napredne naprave. Napredek se kaže tudi pri uporabljenih materialih in prilagojenih rešitvah, ki tudi z manjšimi spremembami ustvarijo odličen učinek. To je lahko folija za silos, ki je ključnega pomena pri shranjevanju silaže. Pri tem delu ima folija za silos zelo pomembno nalogo, predvsem seveda to, da varuje silažo pred vplivi okolja, hkrati pa mora ustvariti tudi optimalne pogoje za zorenje in hranjenje krme. Za nameček služi folija za silos tudi zaščiti pred vsiljivci, ki bi lahko hote ali nehote zašli med silažo. Pri teh materialih se sodobne rešitve zelo dobro obnesejo – na voljo imamo lahke in cenovno ugodne, a kakovostne folije, ki se bodo v svoji vlogi odlično obnesle. Od takšne opreme lahko pričakujemo najboljši rezultat, ne le pri tem specifičnem opravilu, temveč tudi pri drugem delu na kmetiji.


Sorry, comments are closed!