Vsestranski digitalni tisk


Vsestranski digitalni tisk

Ne glede na to, kaj imamo za natisniti, verjetno najboljšo rešitev predstavljajo sodobne tehnološke rešitve. To sicer ne velja v prav vsakem primeru, a običajno potrebe vseeno terjajo takšne postopke. Na srečo imamo na voljo zelo dobre rešitve, s katerimi lahko profesionalni tiskarji ugodijo praktično vsaki stranki, tudi pri kakšnih zahtevnejših motivih in večjih nakladah.

Glede na te in druge dejavnike bo treba izbrati pravo tehniko, ki odgovarja zahtevam naročnika. Ni nujno, da bo izbira tehnike enostavna, saj se prednosti nekaterih sorodnih tehnik v veliki meri tudi prekrivajo. Lahko pa smo prepričani, da bo pogosto med najboljšimi rešitvami digitalni tisk, ki je zelo vsestranski in pokriva potrebe širokega spektra naročnikov. Zahtevni barvni motivi in tudi večji formati bodo posebej dobro izvedeni, prav tako je ta tehnika primerna za kakšne čisto običajne tiskovine, kot so na primer letaki. Seveda ima svoje prednosti in slabosti, tako da se splača v vsakem primeru posebej premisliti, katera tehnika ponuja najboljši rezultat.

Digitalni tisk se posebej dobro izkaže pri prenosu zahtevnih motivov na površine vseh vrst. Osnovne tiskovine ne predstavljajo posebnih težav, tako da bodo recimo letaki vrhunsko pripravljeni, zelo privlačni na pogled in tudi pri ogledu od blizu zelo kvalitetni. Pravzaprav so te odlike v veliki meri prilagodljive, tako da bodo letaki povsem odgovarjali potrebam in željam naročnika. Je pa digitalni tisk še veliko bolj uporaben, pogosto se na primer uporablja za tiskanje na različne materiale, tudi na kakšne, za katere si morda ne bi mislili, da jih lahko uspešno potiskamo na ta način. Tako je možno doseči zelo posrečene učinke, ki bodo po godu predvsem zahtevnim naročnikom.

Najbolj pomembno je, da digitalni tisk naročimo pri zanesljivem in kakovostnem ponudniku. Ne gre namreč samo za tehniko, temveč tudi za uporabljene naprave in končno izvedbo, vse to vpliva na končni rezultat.


Sorry, comments are closed!