Zanesljiva avtomatska vrata


Pogon za drsna vrata

Avtomatizacija ponuja nekatere prepričljive prednosti, pogosto pa nam nakoplje številne skrbi. Razlika je običajno v tem, po kako kakovostnih izdelkih posegamo. Če želimo čim več privarčevati in tvegamo z izbiro kakšne cenene možnosti, potem jasno ne moremo pričakovati najboljšega učinka. V nekaterih primerih si takšnega tveganja nikakor ne moremo privoščiti, recimo pri vratih.

Vrata lahko opremimo z različnimi mehanizmi. Najbolj znana so gotovo drsna vrata, ki jih kar pogosto srečujemo v različnih okoljih, lahko pa uporabimo drugačne pogone za drugačne učinke, na primer avtomatska vrtljiva vrata ali pa avtomatiziramo kar običajna nihajna vrata. V vsakem primeru se bodo dobro obnesla le tista vrata, ki lahko ponudijo popolno zanesljivost – dobra avtomatska vrata odlikuje brezhibno delovanje, tako da bodo lahko v vsakem trenutku brez težav opravljala svoje delo.

Delovanje takšnih vrat je seveda odvisno od mehanizma oziroma pogona, ki skrbi za odpiranje in zapiranje. Najboljši primer je pogon za drsna vrata, ravno s takšnimi se najpogosteje srečujemo, prav tako imamo s takšnimi pogoni največ težav. Pogon za drsna vrata običajno deluje na elektriko, to pomeni, da elektromotor skrbi za odpiranje in zapiranje vrat. Mehanizem vrata vodi po vgrajenih vodilih, sproži pa ga običajno senzor gibanja. S takšnim kompletom opreme že dobimo povsem funkcionalna avtomatska vrata, lahko pa zmogljivosti vhoda še nadgradimo, če dodamo različno opremo. Uporabimo lahko dodatne senzorje, vrata lahko upravljamo tudi s pritiskom na gumb ali celo na daljavo, običajno je za varnost omogočeno tudi ročno upravljanje. Pogon za drsna vrata ima pomembno nalogo pri zagotavljanju zadovoljstva z delovanjem takšnih vrat, zato se splača izbrati kakovostno rešitev ne glede na točne funkcionalnosti.

Seveda so lahko avtomatska vrata tudi takšna z drugačnimi mehanizmi. Še vedno pa velja, da morajo biti vrata predvsem zanesljiva. Omenimo recimo vrtljiva vrata – v teh lahko v primeru okvare ostanemo ujeti, kar gotovo ni v nikogaršnjem interesu.


Sorry, comments are closed!