Zanesljivo ogrevanje sanitarne vode


Toplotne črpalke za sanitarno vodo

Ker moramo imeti toplo vodo vedno na razpolago, si pri ogrevanju sanitarne vode ne smemo privoščiti velikih kompromisov. V želji po prihranku se radi odločamo za opremo, ki ponuja ravno mejno zmogljivost glede na naše potrebe, včasih pa zmogljivost in zanesljivost kar nekoliko zanemarimo, če lahko na ta način dovolj prihranimo. Pri ogrevanju sanitarne vode si tega ne moremo privoščiti. Uporabiti moramo zmogljivo in zanesljivo opremo, ki bo v vsakem trenutku zagotovila zadostno razpoložljivost tople vode.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo

Takšen učinek ponujajo toplotne črpalke, ki jih lahko uspešno uporabimo za ogrevanje sanitarne vode. Imajo veliko raznovrstnih prednosti, s katerimi se prikupijo tudi zahtevnejšim uporabnikom. Predvsem gre seveda omeniti izjemen izkoristek in posledično učinkovitost ogrevanja na dolgi rok, kar se neposredno kaže na stroških, ki jih imamo s tem – na dolgi rok je za toplotne črpalke cenik zanemarljiv, saj ni treba plačevati za energijo, ki jo porabljamo za ogrevanje. Toplotne črpalke za sanitarno vodo koristijo energijo iz okolja, ki je brezplačno razpoložljiva, nekaj stroškov bo le z elektriko, ki poganja črpalko, ter vzdrževalnimi in servisnimi opravili.

Tudi v izhodišču je za toplotne črpalke cenik že zelo ugoden, čeprav so stroški lahko relativno visoki v primerjavi z drugimi opcijami za ogrevanje. Odšteti bo treba nekaj tisočakov, odvisno od izbire toplotne črpalke in gradbenih del, ki jih montaža morda zahteva. Kakovostne toplotne črpalke za sanitarno vodo v izhodišču ne bodo najcenejša izbira, gotovo pa se na dolgi rok izkaže, da je za toplotne črpalke cenik v tem oziru zavajajoč – s prihranki pri ogrevanju vode se namreč začetna investicija hitro povrne, že po nekaj letih se upraviči celoten znesek, nato lahko štejemo le čisti prihranek.

Če k vsemu temu dodamo popolno zanesljivost toplotne črpalke za sanitarno vodo, je to gotovo najboljša izbira za tiste, ki pri ogrevanju vode niso pripravljeni sklepati kompromisov.


Sorry, comments are closed!