Žar naj bo premišljeno izbran


Žar

Nekdo bi pomislil, da je nakup žara danes zelo enostavna stvar, vendar temu ni tako. Glede na pestro ponudbo žarov, je potrebno, ob nakupu novega žara, biti pozoren na različne dejavnike, ki pomembno vplivajo na to kateri žar bomo izbrali. Ne kupujmo velikega žara samo zato, ker si ga je pred kratkim umislil naš sosed, ampak v prvi vrsti pomislimo na naše potrebe in želje, prav tako pa je potrebno določiti cenovni razpon, ki nam še ustreza.

Pred nakupom žara si je potrebno odgovoriti na pomembna vprašanja kot so na primer kako pogosto bomo pekli, za kaj ga bomo uporabljali, za koliko ljudi bomo pekli in kaj želimo peči. Najprej si tako umislimo velikost, ki nam bo ustrezala, nato pa razmislimo o vrsti kuriva. Plinski žar je bolj primeren za pogostejšo peko, saj je peka z njim hitrejša, žar na oglje pa je bolj primeren za daljše piknike.

Zunanje letne kuhinje so sestavljene iz različnih elementov

Zunanje letne kuhinje so v zadnjem obdobju zelo priljubljene, saj si ljudje želijo vedno več časa preživeti na prostem. Tako je poleg uživanja različnih obrokov, postala priljubljena tudi priprava hrane na prostem. Za čim bolj enostavno in učinkovito pripravo pa je potrebno imeti ustrezne kuhinjske elemente, ki ne smejo manjkati v nobeni kuhinji. Med njimi so najbolj pomembni pomivalno korito, kuhališče, hladilnik in shranjevalne omarice.

Zunanje letne kuhinje lahko sestavljajo samostojni elementi. To pomeni, da se ustrezno pripravi delovni pult in omarice, ter se nato umestijo še samostojni hladilnik, kuhališče in pomivalno korito. Na voljo so pa tudi kompleti letnih kuhinj, kjer so vsi ti elementi že vgrajeni, potrebno jih je le namestiti v za to predviden kotiček na terasi ali vrtu. Pri tem se je potrebno še odločiti ali bo letna kuhinja imela tudi žar, ali zgolj klasično kuhališče na plin ali elektriko.


Sorry, comments are closed!