Zgrabljalniki pripomorejo k hitrejšemu spravilu sena


Zgrabljalniki

Zgrabljalniki so nujen pripomoček za vse kmete, ki imajo ogromno travnikov ter živine, ki jo moramo nahraniti. V pomladnem in poletnem času se trava hitro razraste in zato jo moramo v času tudi pokositi. Pokošeno travo moramo nato najprej pravilno posušiti ter jo pri tem neprestano obračati. Ko je trava nared pa jo moramo pograbiti na kupe. 

Zgrabljalniki nam omogočajo hitro in enostavno pripravljanje trave v kupe. Tako pripravljeno seno, bomo brez težav spravili v balirko sena. Ker bo delo namesto nas opravil delovni stroj, se mi pri tem ne bomo utrudili. S pomočjo zgrabljalnika bo travo lahko pripravila ena sama oseba, kar pomeni, da bodo ostale imele čas za preostala kmetijska opravila, ki jih na polju nikoli ne zmanjka. 

Zgrabljalniki se med seboj razlikujejo, zato je pomembno, da pred nakupom novega zgrabljalnika, prodajalcu povemo, kaj iščemo in kje bomo zgrabljalnik uporabljali. Le tako nam bo prodajalec lahko svetoval in nam priskrbel najboljši zgrabljalnik za naše potrebe. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da domov pripeljemo neustrezen zgrabljalnik, ki ne bo kos našemu terenu. 

 

Samonakladalke s hidravličnim dvigom pobiralnega mehanizma

Samonakladalke so odlične za hitro in enostavno nakladanje sena ali pridelka. Če imamo doma veliko kmetijo in potrebujemo samonakladalko, lahko pred nakupom pregledamo tudi ponudbo rabljenih samonakladalk, ki jih prodajajo večji kmetje. 

Samonakladalke druge roke so običajno zelo dobro ohranjene, saj jih kmetje ne uporabljajo velikokrat v letu. Nekateri kmetje, ki so že preizkusili nakup že uporabljene kmetijske mehanizacije lahko potrdijo, da so rabljeni kmetijski pripomočki, enako dobri kot novi. 

Samonakladalke si moramo pred nakupom ogledati in se prepričati, da vse dobro deluje. Včasih se namreč zgodi, da nam hočejo prodati neuporabno ali pokvarjeno napravo. Zato je bistvenega pomena, da samonakladalko kupujemo z izkušeno osebo, ki nam bo takoj povedala, ali je samonakladalka dobra ali ne. 

 


Sorry, comments are closed!