Znamke motornih žag


Motorne žage Husqvarna
Motorne žage Husqvarna

Delo v gozdu postavlja nekatere velike izzive in zahteva uporabo primerne opreme. Na tem področju si ne moremo privoščiti kompromisov, zato pridejo v poštev le zanesljive naprave priznanih proizvajalcev. Če se osredotočimo na motorne žage, bosta prišli najbolj do izraza dve svetovno znani znamki, ki jih gotovo poznajo prav vsi uporabniki takšnega ali drugačnega gozdarskega orodja – to sta Husqvarna in Stihl.

Motorne žage Husqvarna

Podjetje Husqvarna ima izjemno dolgo in zelo pestro zgodovino, ki že priča po tem, da gre za zanesljivega in izkušenega proizvajalca. Začetki podjetja segajo v daljno leto 1689, ko je bila ustanovljena državna tovarna za izdelavo orožja. Do začetka 20. stoletja je šlo za obdelavo kovin in izdelavo raznih uporabnih izdelkov, nato pa se je Husqvarna ob prelomu stoletja preusmerila v izdelavo koles, motorjev in kasneje tudi kosilnic, z letom 1959 pa se pojavijo tudi motorne žage Husqvarna.

Danes so prav motorne žage Husqvarna glavni poudarek tega proizvajalca, ki se je skozi leta izkazal z zmogljivostjo, zanesljivostjo in vsestransko uporabnostjo svojih izdelkov – kot nalašč torej za uporabo pri zahtevnih gozdarskih opravilih.

Motorne žage Stihl

Tudi Stihl ima dolgo zgodovino, na področju motornih žag pravzaprav še daljšo od Husqvarne – podjetje je bilo ustanovljeno leta 1926, večinoma pa izdeluje le motorne žage. Stihl je sicer nemški proizvajalec, znan po svojih inovativnih rešitvah in bogati ponudbi. Že kmalu po ustanovitvi je postalo podjetje zelo priljubljen proizvajalec motornih žag, znamka pa je postala najbolj prodajana na svetu, kar velja še danes.

Motorne žage Stihl so v svetovnem merilu najbolje prodajane, tako da je jasno, da z izbiro izdelkov te znamke ne moremo zgrešiti. Nemški proizvajalec, ki že skoraj celo stoletje prednjači na trgu motornih žag, je gotovo prava izbira tudi za najzahtevnejše profesionalne uporabnike, seveda pa njihove izdelke najdemo na celotnem kakovostnem in cenovnem spektru.


Sorry, comments are closed!