Zobni vsadki so umetne zobne korenine


Zobni vsadki kirurgom omogočajo namestitev zob na našo čeljust. Če želimo, da se zobni implantat hitro in pravilno poveže z našo čeljustjo, mora implantolog uporabiti le najboljše implantate, ki so izdelani iz preverjenih in visoko kakovostnih materialov. Vsi dobro vemo, da so najboljši zobni vsadki izdelani iz čistega titana. Titan je nealergen in zato nam ne bo povzročal nobenih težav. Poleg tega pa se bo hitro povezal z našo čeljustjo. 

Zobni vsadki pa so lahko tudi keramični. Veliko terapevtov trenutno raje uporabi keramične zobne implantate narejene iz cirkonija, ki so popolnoma bele barve. Tudi keramični zobni vsadki so preverjeno nealergeni in se hitro zlijejo s človeško kostjo. Če želimo, da bodo naši novi zobje trdno stali v naših ustih, se mora zobni vsadek trdno usidrati v kost naše čeljusti. 

Zobni vsadki so odlični tudi zato, ker bomo v primeru nadomeščanja enega ali dveh zob, to lahko storili brez škodljivega brušenja ostali zob v naši ustni votlini. To pomeni, da ostalih zob ne bomo poškodovali, pri nameščanju implantata. Poleg tega pa implantati preprečujejo, da bi pacient izgubil kost v čeljusti. 

Zobni vsadki se večinoma uporabljajo pri ljudeh, ki žal nimajo več svojih zob in si tako lahko le s pomočjo zobnih vsadkov omogočijo fiksno zobno protezo, ki omogoča veliko bolj kvalitetno življenje, kot snemljiva zobna proteza. 

Zobni vsadki se dandanes vstavljajo zelo hitro in enostavno. Veliko pacientov zelo hitro po posegu okreva in tako hitro dobi nove zobe. Pri dogovarjanju za poseg se lahko odločimo za metodo all on 4, kar pomeni, da nam zobe postavijo na 4 implantate. Lahko pa se odločimo tudi za metodo all on 6, kar pomeni, da nam bodo zobe namestili na šest implantatov. Zobje na šestih implantatih bodo zagotovo bolj trdni kot na štirih, vsekakor pa bomo za šest implantatov plačali več kot za 4. 

 


Sorry, comments are closed!